Szczecin

Szczecin er den store by i Polen der ligger nærmest Danmark. Der er derfor en del danske turister der meget fornuftigt ligger vejen forbi her.

Der er temmelig mange steder hvor man kan gå ind for at nyde øl eller spiritus, men vi har her kun anmeldt de mere internationale i stilen hvor der er en chance for at man kan finde en der taler engelsk eller tysk. (Men chancen er ikke stor). Men kan man bare sige 'Prosze, dwa piwa i dwie wodki', er det begrænset hvor galt det kan gå.

Den polske sætning betyder: 'Kan jeg få to øl og to vodka'

Henter kort...

Eventuelle kommentarer og rettelser til værtshusene i området er velkomne.


Babylon

Ul. Niepodleglosci 29
9
9
NB fr-lø: sent ud på natten. 8
(pris 1 PLN)
0,5 l fad: 5 PLN Fortrinsvis ungt.
06.03.99
Et af de mere folkelige diskoteker i Szczecin hvor klientellet såmænd er ganske ungt. Her kommer de weekenddanseglade gæster fra et bredt udsnit af byen. Som man altid ser det i Polen, er alle klædt flot på, og håret er sat diskret med sikker hånd og en aldrig svigtende fornemmelse for det sensuelle.

Lokalet er ellers ikke noget at råbe hurra for. Man går ned i en kælder og finder et firkantet lokale med en forhøjet scene og et større forsænket trædansegulv. Rundt om dette langs siderne findes borde, og hvis man sidder ved disse, føles det næsten som at sidde ud til en skøjtearena. I to af de tilbagetrukne hjørner findes barer hvor der hænger mange mennesker. Ind i mellem rydes dansegulvet i overensstemmelse med polsk tradition til fordel for optrædende fakirer og tryllekunstnere.

Musikken er almindelig international diskoteksmusik, men også spredte polske indslag.
Visa.


Bajka

Ul. Niepodleglosci 30
7

02 5
0.4l fad 5 (PLN) Fyldt til randen med festligt klædte mennesker lørdag aften.
06.03.99
Anmeldt første gang 19.01.96
Lukket


Balaton "u Eli"

Plac Lotników
6
5
Fadøl "Piwo beczkowe"
8
80 groszy.
Yngre. Ikke mange turister.
Fjernsyn 13.02.98
Baren ligger sammen en restaurant som er "fra gamle dage". Lang bar næsten gennem hele lokalet og ganske få borde. Restauranten er meget anbefalelsesværdig, men baren ville man ikke gå på hvis den lå i København. Her i februar var der stadig (eller er der allerede) pyntet til jul.

Visakort.


Brama

Plac Holdu Pruskiego / Plac Zolnierza Polskiego
8
6
6
0,5 l fad: 6 PLN Blandet, men meget lig det københavnske cafepublikum.
28.07.02
Anmeldt første gang 07.03.99
I Szczecins gamle byport mod nord har man indrettet en cafe i international/fransk stil som man også ser dem i København.

Der er selvfølgelig tale om en lidt bar café hvor pladsen er trang, men indrettet som jazzsted i den gamle byport er den blevet meget charmerende og særdeles velegnet til at sidde og nyde en eftermiddagsøl i sommerheden i. Maden er fin, og for danskere er den meget billig. Brama kan derfor også anbefales til en let frokost.
Man sidder på vakkelvorne stole ved små runde stålcafeborde, og man kan se ud i begge enderne af porten.

Brama ser sig selv som et jazzsted.
Visa.


Kopernikus

Pl. Rodla 5, Radisson SAS hotel
8
7
02 10
0,4 l fadøl:: PLN 10. Yngre og rigt. Meget smukke piger.
Barpianist 19.08.00
Anmeldt første gang 12.02.00
Fra 11. etage ses ud over Szczecin by. Typisk hotelbar, og i dette tilfælde med store ruder, så man har et førsteklasses overblik over hoben i gadeniveau. Store planter står spredt mellem bordene, og i hjørnet er levende musik til de valutastærke gæster. Stedet kan absolut ikke anstøde nogen. Sikkert det dyreste sted i byen.

Visa- og andre kreditkort.


Nautilus

Ulica Jana z Kolna 7
347 018
10
8
Fadøl (Urquell, Bosman, Okocim)
02 7
0,5 l Okocim: PLN 5; Yngre.
Dartmaskine 27.07.02
Anmeldt første gang 13.02.98
Udefra ligner stedet en garage, men beliggenheden på havnefronten neden for slottet bidrager til atmosfæren.

Stedet er undervandsindrettet med fx en havareret robåd i loftet. Når man ser sig omkring, opdager man at hele etablissementet er et sunket skib på havbunden, komplet med trappe til rordækket og det hele. På væggen hænger en farlig - og måske også lidt nuttet og bøvet - rovfisk der på en underlig måde forlener stedet med en særegen poesi. Inden man træder ind i selve lokalet, mødes man i entreen med en udstilling af søkort. Hvorfor specielt Langeland er udvalgt som dansk repræsentant, får stå hen i det uvisse.

Nyere populærmusik.
Visa.


Quo Vadis, Radisson SAS Hotel

Pl. Rodla 10
7
7
to-lø: 04 10
halv fad 6.50 (PLN); 0,5l flaske 8.00 (PLN) Fortrinsvis ungt dansepublikum
Dansegulv 13.02.98
Anmeldt første gang 18.01.96
Tidligere var der gang i den på Quo Vadis, men efter det er flyttet ud af selve hotellet er der blevet kedeligere. Det nye lokale ligner mest en lagerhal hvor man har klasket lidt møbler ind. I midten er dansegulvet og i et hjørne en mindre bar. Klientellet er heller ikke så moderne som tidligere hvor mange spændende mennesker gik på Quo Vadis i weekenden. Nu er det mest tilfældige hotelgæster der kommer der.

Visa og andre kreditkort.
Entre 15 PLN for ikke-hotelgæster.


Royal Pub

Ul. Mariacka 26 (efter egne oplysninger - i virkeligheden ligger den på Pl. Zolnierza Polskiego)
9
8
Mange slags udenlandske flaske- og fadøl. Kaffen er formentlig blevet bedre, efter de har fået professionelle kaffe- cappucinomaskiner
04
0,5 l Kilkenny: 9 PLN Blandet
Klaver Dart. 27.07.02
Anmeldt første gang 20.01.96
Et af de store in-steder i Szczecin. Stort lokale med mange søjler. En lidt jazzagtig indretning. Orkestertribune i et hjørne hvorfra der undertiden høres levende musik. Prisniveauet er højt efter polske forhold.

Tango

Pl. Batorego 2
8
9
04 8
fad 5 (PLN) Rigt, ungt, pæne piger.
Dansegulv. 19.01.96

Tawerna

Ul. Panienska 6
10
Kælder med flotte hvælvinger under gl. rådhus
9
00 8
fad 3 (PLN) Pænt, men ikke stort
20.01.96