Søborg

Værtshusene i områderne nord for Københavns kommunegrænse synes at være kendetegnet ved at være udpræget lokale. Gæsterne er trænede værtshusbrugere, og det er også nødvendigt at være ihærdig, for man skal gå langt mellem de forskellige etablissementer. Det kunne godt se ud til at de pæne mennesker i Gladsaxe og Gentofte kommuner ikke har ambitioner om at konkurrere med indre København ved at have et 'gå i byen'-tilbud til sine borgere.

Henter kort...

Eventuelle kommentarer og rettelser til værtshusene i området er velkomne.


Humlehuset

Søborg Hovedgade 144
22 46 17 20
8
8
Fadøl (Tuborg, Classic)
ma-on: 22; to: 00; fr-lø: 05; sø: 20; 7
0,5 fad: 30; Lokalt
Spillemaskine, jukebox 01.05.11
Hvorfor er det lige at gamle værtshuse i klassiske arbejderkvarterer skal gøres fisefornemme ved også at skulle dublere som galleri? Det var i virkeligheden langt mere i stedets ånd da der var stripbar her for et par år siden, hvor en kendt boksers halvsøster - ifølge pålide(r)lige kilder på stedet - med Nordeuropas største bryster havde stedet, men nu er her altså pænt, og alle de nydelige søborgere engagerer sig med lidt stille søndagsdruk oppe ved baren. De er velbevandrede i stedets historie, så mon ikke det er de samme barhængere der hænger i baren til hverdag.

Halvhård poprock.

Dankort.


Kildegårds Pub

Kildegårds Plads 3
39 65 58 50
7
6
02 7
alm.: 16 Lokalt. Under vort besøg også et særdeles ungt klientel.
Billard, fjernsyn, spillemaskine, jukebox 06.11.98
Lukket

Her er vi afgjort kommet uden for alfarvej i mere end en forstand. Fredag aften fungerede det som barnestue med en million teenagere. Bartenderens fortrin kan der intet siges på. Derudover ses lidt fantasiløs udsmykning i mørke farver, og der står spillemaskiner og billard. Når billardtavlen er et whiteboard i stedet for en sort tavle, viser det kulturkløften mellem dette sted og det klassiske værtshus.

Dankort


Laredo

Søborg Hovedgade 65
39 67 25 76
9
8
sø-to: 02; fr-lø: 05 8
alm.: 16,50; porter: 19. Lokalt natpublikum
Billard, dansegulv, telefon 06.11.98
Lukket

Søborgs oase for det udholdende publikum er specielt fordi den lokale tømmerhandel er en lige så vigtig leverandør som bryggerierne. Selv om vi befinder os i et almindeligt dansk murstenshus, har man fundet det nødvendigt at bygge en komplet bræddehytte indenfor i stueetagen. Resultatet er blevet et Texas-inspireret sted der i hvert fald om fredagen har ambitioner om at levere gang i den når alt andet har lukket. Til det brug har man også indrettet et dansegulv med et flot lysshow, men det er en skam at der ikke er nogen der danser. Med det lave lave loft, de smalle gange og de tykke stolper overalt narrer de ingen, men den tunge hygge virker faktisk selv om den bløde pop bare signalerer afslappet værtshus. Men nu må anmeldelsesaktiviteten slutte da det er sent på natten og porterne hober sig op.

Dankort


Marielyst Bodega

Gladsaxevej 130
39 67 26 37
8
8
Fadøl (Tuborg, Classic)
sø-on: 00; to-lø: 02; 6
0,5 l Fad: 25; Alm.: 16; Lokalt
Spillemaskine, billard, storskærm under AB-kampe; 30.05.03
Efter at have kæmpet os gennem moser og over bakker hele vejen fra Tingbjerg på vej mod Søborg ligger der overraskende en ikke helt lille lokalbodega for folk fra Høje Gladsaxe, og så selvfølgelig for forvildede københavnere. Her sidder vi så nu i Big Brotheragtig musik og oplever den stedlige etnologi hvor Kurt med hentehår og Mette med sommerlår sidder og får sig et slag tænkeboks over fredagens syvendesidste pilsner. Derudover sker der heller ikke alverden; man mærker tydeligt at Søborg ikke blot fysisk, men også åndeligt ligger lige nedenfor bakken. Vi bliver her nok ikke meget længere end en enkelt øls tid, for selv om vi er på et jævnt standardværtshus, er det godt nok småt med noget at skrive om.

Jukeboxmusik, herudover ABBA i stillelegsstyrke.
Dankort


Skipper's Vinstue

Vangedevej 233, 2870 Dyssegård
39 69 17 61 www.skippersvinstue.dk
9
8
ma-lø: 02; sø: 20; 8
Dag: alm.: 16; aften: alm.: 18; Lokalt, i den voksne ende
Billard, jukebox, spillemaskine, fjernsyn 01.05.11
Her på Skippers er vi lige over grænsen til en konservativ forstadskommune hvor man ikke fejrer 1. maj med samme entusiasme som i København. Eller rettere er festglæden nu nok den samme her på Skippers, men den er ikke udpræget samfundsmæssigt udadrettet. Det kunne såmænd være en helt almindelig søndag hvor de lokale tuller rundt og drikker sig en øl og måske kigger på lidt snooker fra Eurosport, og popmusikken ikke er høj nok til at forstyrre den snak der som på alle stamværtshuse foregår ved baren. Skippers er kort sagt et traditionelt forstadsværtshus i halvfjerdserstil, men indretningen skal formentlig minde om en maritim fortid vi egentlig ikke troede Søborg havde.

Rygning.
Dankort.


Susse's lille Kro

Søborg Hovedgade 12
39 66 82 40
8
7
00; 8
-16: alm: 13; 16-00: alm.: 16; @L En masse unge og nogle modnere barhængere
Spillemaskine, fjernsyn 30.05.03
Lukket

Her lige omkring midnat får vi serveret en ikke helt kold øl. Forklaringen er at Susse, den lattermilde indehaver som i virkeligheden hedder Lillian, havde regnet med at lukke nu og derfor ikke havde lagt tilstrækkeligt med øl på køl. Men lige nu er den afgjort ret så lille kro altså proppet med gæster, så i aften udnyttes 2-bevillingen, og det ville da være fjollet andet. Susse bestyrer med myndighed og godt humør et kvadratisk lokale på størrelse med et velvoksent kollegieværelse hvor en hoben søborgensere har en herlig, snakkesalig aften og aldeles overdøver musikken hvis der i det hele taget er nogen. På trods af den kendte caféokker med lidt cafékunst på væggene virker kroen som andet end endnu et ureflekteret dusinsted og mere som et nænsomt forsøg på modernisering af et kendt og skattet værtshus. Susse har halvandet år på bagen som kromutter, og vi ønsker held og lykke. Flere øl er i øvrigt røget i fryseren til lynafkøling.


Søborg Bodega

Søborg Hovedgade 98
39 67 33 69
8
8
Fadøl (Hof, Carls)
02; 7
0,5 l Fad: 24; Lokalt
Billard. 30.05.03
Lukket

Så prøvede vi det med; et ormehul i solsystemet. Vi forlod Søborg Pub, satte os på cyklen og rullede de 200 meter ned af bakken til Søborg Bodega, blot for at opdage at vi kom ind i det selvsamme værtshus, eller i det mindste en klon. Alt er ens, også i så væsentlige detaljer som billard og garderobe. Og var det ikke også de samme mennesker oppe på pubben? Kan der endelig skelnes, hvilket vi nok må indrømme at der kan, så er det fordi at øllerne koster en krone mindre her og tilmed er større, og valutaen er den nok så bekendte ska-ja-be-om. På pubben har man til gengæld Underberg.

Men i øvrigt henvises til anmeldelsen af Søborg Pub, Toppen.

Fin forstadspop fra juken.
Dankort


Søborg's Pub - Toppen

Søborg Hovedgade 140
39 69 62 23
8
7
ma-on: 01; to: 02; fr-lø: 05; sø: 00; 7
Dag og hele søndag.: alm.: 15; aften: alm.: 20; Underberg: 22; Lokalt
Billard (depositum 200), jukebox, spillemaskine, Photo Play 01.05.11
Anmeldt første gang 30.05.03
Er Søborg's Pub toppen, er vi på toppen fordi vi er her, eller er det en lille smule prætentiøst at slå sig op som bydelens (formodentlig fineste eller eneste) pub? Det er ikke godt at vide, men i den kommune som fostrede Erhard Jacobsen, er den slags vel ligegyldigt så længe musikken spiller, og vi er glade og trygge med vores flaskepilsner fra det store Valbybryggeri (siden vores sidste besøg har man nemlig afskaffet den store fadbamse). Og den slags kan i hvert fald opnås her på Toppen, en rigtig Bodega, hvor et udvalg af barhængere tilsyneladende er helt tilfredse med den røgfyldte atmosfære, den ret dominerende bongomusik og muligheden for at smutte op i det store billardrum og få en smule fred. Sandt at sige sker her ikke en bjælde denne aften, men her er åbent til fem, og til den tid er der måske kommet lidt liv i kludene.