Nordvestkvarteret

Nordvestkvarteret er ikke længere et navn med høj status, og værtshusmiljøet har heller ingen nærmere kendetegn. På en måde er Nordvest blevet til en slags forstad til Nørrebro, og indretningen på kroerne er på forunderlig vis også blevet provinsielle. Undtagelsen er det meget besøgte Mågekroen som springer i øjnene som det eneste i vore øjne rigtigt anbefalelsesværdige.

Henter kort...

Eventuelle kommentarer og rettelser til værtshusene i området er velkomne.


Bisidderkroen

Sporemagervej 2
35 81 89 71
8
7
22;NB Mellem 22 og 02; 8
alm.: 15; lø: alm.: 10; Lokalt, ikke meget
Jukebox, spillemaskine, fjernsyn 24.05.08
Anmeldt første gang 13.11.99
"Det må da være tyve kroner stykket," indvender anmelderne da vi skal betale for de to pilsnere den moderlige bartenderske har serveret. Men nej, om lørdagen er det to for tyve, for hun kan ikke lide at pelse folk. Det er alt sammen aldeles beundringsværdigt, og derfor kan det også godt undre at Bisidderkroen ikke er propfyldt med entusiastiske kunder. Måske er det bare en særlig dag i Nordvest hvor alle er oppe på Fluesmækkeren og spise stegt flæsk, for her på stedet er der en smule smådødt. Barmutter snakker københavnsk geografi med to lidt slidte herrer, og efterhånden har de lokaliseret Ole Suhrs Gade og Sølvtorvet, men de skal jo til gengæld også følge med i den yngre prins som i dag skal giftes for anden gang.

Vi har sat os i det bageste lokale hvor vi i ophøjet ensomhed kan nyde et bredt udvalg af kunst i spektret mellem Brueghel og en naivistisk skildring af Christianshavn, med en socialistisk demonstration anno 1983 som mellemvare. Her er masser af visuel underholdning, men i almindelighed må vi nok anse Bisidderkroen for smådød denne tidlige aften. I det nordvestlige gulstenskvarter er der imidlertid ikke så meget andet at komme efter, så kroen skal have ros for bare at eksistere.

Rygning.


Bondestuen

Frederiksborgvej 27 / Blytækkervej
33 93 61 65
10
6
00; 6
Alm.: 13; Ældre til gammelt lokalt arbejderpublikum.
Billard, petroleumsovn. 11.03.06
Anmeldt første gang 12.10.97
Lukket

Langt ude på landet lå et lille hus, og i huset boede en vært der med et lystigt glimt i øjet langede rundt med grønne flasker. Derfor kaldte man huset for et værtshus skønt det egentlig var et bondehus med smuk landskabsidyl hængende inde i bondestuen. Uden for huset skralrede skaldepandebanderne fornøjet rundt, men indenfor var det det glade klank fra billardbanderne man hørte når Henning og hans makker stødte til billardkuglerne som ikke kunne komme ned i hullerne på det mest nuttede og mindst anvendelige billardbord man endnu havde set. Der lå et tæt tåge indendørs, men det generede ikke beboerne i det lille hus, for det hørte nu engang med til hyggen. Det lille hus lå i en lille by med det romantiske navn Nordvest, sikkert opkaldt efter den bidende kolde vind som fór frem og tilbage mellem de faldefærdige bygninger hvor Olsenbanden sneg sig langs murene. Alt dette er muligvis lang tid siden, men byen ligger der endnu, det samme gør huset; måtte det aldrig forgå.


Cafe Børsen

Vibevej 6
38 10 17 21
8
3
men kaffe.
00 6
alm 13 Lokalt
Spillemaskine, jukebox, billard, telefon 20.04.95
Lukket


Fredensborg Bodega

Frederiksborgvej 12B
35 81 71 15
8
6
00; sø: 22; 8
alm. 17; 0,5 l fad 26; fr 15-17 alm. 12; lø-sø alm. 12. Lokalt, restaurantpublikum (sø efterm.).
Spillemaskine. 12.10.97
To lokaler i provinsrestaurantstil: Lyse vægge, messinglamper, rustikke egetræsmøbler, dansegulv. Hvor er musikanterne med elorgel og rytmebox? Men der er faktisk en appetitlig buffet indtil kl. 20.

Fuglereden

Frederikssundsvej 70
38 33 20 26

9
Fadøl (Hof, Carls, Carls Dark)
ma-on: 00; to-lø: 02; sø: 20; 7
0,5 l alm.: 28; Lokalt
Jukebox, spillemaskine, fjernsyn 27.11.09
Anmeldt første gang 18.09.99
Vi besøgte Fuglereden første gang i 1999 efter en meget lang tur til Husum og Brønshøj. I den belysning fremstod stedet dengang som et popsmart og opstyltet forsøg på at lokke de unge nordvestboere til, og vi udtrykte et ønske om at Fuglereden med tiden måtte finde en mere ægte og folkelig stil. Heldigvis har man lyttet til vort råd. Aftenens gæster er måske blandt de letlokkelige unge for 10 år siden, men ellers har Fuglereden ganske skiftet karakter. Det er stadig et halvmoderne værtshus som differentierer sig fra områdets klassikere, men de pseudofornemme prætensioner er borte og erstattet med en solid lømmelbodegaatmosfære hvor mange er iført det lokale streetwear bestående af hættesweatshirt og sort vindjakke. Her spilles god, solid rock iblandet Peter Belli, de hætteklædte småbrydes for sjov oppe ved baren, et par beduggede damer fører en alvorlig samtale ovre i hjørnet, en skægget intellektuel sniger sig til et hurtigt spil på den enarmede, og vi andre beundrer fotoudstillingen over baren hvor man kan se stamgæsterne i situationer der ikke adskiller sig særligt fra i aften.

Alt i alt har Fuglereden plantet sig solidt i den nordvestlige mainstream, og her må de da gerne blive. Til benefice for læsere der interesserer sig for den slags, anfører vi lige at her holdes der med FCK. Der er en gratis fad for det første mål.

Dankort


Glashuset

Frederiksborgvej 39
38 10 18 31
7
8
Underberg
ma-lø: 00; sø: 22; 6
alm.: 14; Underberg: 20; Lokalt
Billard, spillemaskine 11.03.06
Anmeldt første gang 12.10.97
Sådan set er det jo meget forfriskende med en forretning der ærligt og åbent efterlever sit formål. Glashuset tjener ene og alene det hæderværdige formål at servere øl til sine tørstige gæster som til gengæld drikker den ene efter den anden i god ro og orden. For en sikkerheds skyld er her god plads til mange kunder i et stort, åbent lokale med et prominent placeret billardbord; det hele skarpt oplyst, så alle detaljer kan beundres.

Mange detaljer er her sandt at sige ikke, og nu hvor P3 har erstattet dagens aktuelle Gasolinævl med sportsævl, er her ikke meget at komme efter med mindre vi da skulle finde på at slutte os til det lille selskab i baren og diskutere livets gang i Nordvest mens øllerne flyder til den helt rimelige pris af fjorten kroner stykket. Vi vil ikke decideret kaste med sten mod Glashuset, men bydelen har altså mere interessante tilbud.


Glentekroen

Nordre Fasanvej 237
38 10 11 70
8
8
ma-to: 00; fr-lø: 02; sø: 20; 6
-15: alm.: 15; 15-: alm.: 17; Yngre fodboldglade mænd
Spillemaskine, billard, fjernsyn 06.05.12
Anmeldt første gang 18.09.99
Her har vi med skam at melde ikke været siden sidste årtusind. Allerede dengang forudså vi at den gamle Glentekro fra 1908 var truet af den modernisering der jo rammer så mange klassiske værtshuse. Men vores profeti om Glentekroen forvandlet til kaffecafé med spejle og stål gik ikke i opfyldelse. I stedet blev det til sportsagtig bar i Amagerstil med stor fladskærm og fodboldfans.

Af den slags går der mange på dusinet, og vi kan ikke helt undgå at beklage at hver gang noget nyt og kønsløst opstår, forsvinder der noget uerstatteligt. Om end den gamle Glentekro måske ikke var juvelen i det københavnske værtshusliv, så var den dog trods alt karakteristisk og sig selv, og den kommer ikke igen.

Når tårerne så er tørret bort, vil vi nu også anføre at den nye Glentekro ikke er aldeles uanvendelig. Man har beholdt de mange stjålne vejskilte, øllerne er ikke blevet urimeligt dyre, musikken er til tider god rock eller irsk, og vi har stadig udsigten til Højbanens postindustrielle forfald, så i vor tid er der måske trods alt tale om en autentisk Nordvestoplevelse.


Café Granberg

Frederiksborgvej 85
38 34 25 25
7
9
Fadøl (Tuborg, Classic, Julebryg)
ma-lø: 02; sø: 23; 10
(Kondomautomat).
0,5 l fad: 25; alm.: 22; Yngre
Go Cardholder 13.11.99
Jamen nu står verden da ikke længere. Selv Nordvestkvarteret har fået et sted for de unge og smarte, og for at det ikke skal være løgn, sidder damen ved nabobordet og taler fransk i sin mobiltelefon. Her havde vi troet at det hele herude var skaldede mænd og rottweilere ved navn King, men her har vi altså fundet en rigtig café. Store vinduer, halogenspots, et voksent publikum og et naivistisk vægmaleri af den socialdemokratiske drøm fra 30erne om Bispebjerg som fremtidens by. Man forsøger med åbne øjne at forvandle Granbergs fiasko til en slags kult, men på trods af at man måske stadig ikke helt har fundet ud af blandingsforholdet i en cappuccino, er der vel håb om at den går denne gang.

Musikken kan svagt høres et eller andet sted fra.
Dankort


Jeppe's Bodega

Tagensvej 253
35 81 00 38
8
7
Fadøl, Underberg
sø-on: 00; to-lø: 01; 8
alm.: 18; Lokalt
Jukebox, spillemaskine, fjernsyn. 01.05.11
Anmeldt første gang 13.11.99
Et rigtigt nordvestværtshus skal naturligvis ligne noget det ikke er. Og her har vi noget der skal ligne en bindingsværkcantina, men mest ligner en arbejderpub med løse skilte og slidt gulvtæppe. Éns udlængsel lader sig ikke for alvor befordre af miniaturemalerier af havet og sporvognsskilte. Men Jeppes er et solidt sumpested i klassisk finish når det kommer til det væsentlige. Og det gør det jo for det stedkendte publikum der naturligvis ikke går før pungen er tom. Sådan har det været i umindelige tider, og der er ikke noget der tyder på at Jeppe har tænkt sig at lave om på det.

Musikken kommer fra den leveringsdygtige jukebox der kender tidens toner.


Bodega La Bella

Frederikssundsvej 90B
38 19 42 72
7
6
00 8
alm 14 Lokalt
Spillemaskine, jukebox, fjernsyn, telefon 20.04.95
Lukket


Laugs-Kroen

Tagensvej 169
35 81 07 30
9
8
Fadøl (Tuborg, Classic) Underberg.
ma-to: 22; fr-lø: 00; sø: 21; 5
lugter helt gennemtrængende af pis
0,5 l alm.: 25; Underberg: 20; Lokalt
Fjernsyn, jukebox 24.05.08
Vi er her på anbefaling fra en læser, og det er egentlig skammeligt at det skulle være nødvendigt. Laugskroen er nemlig kernestof for Københavnsguiden, et mørkebrunt halvfjerdserværtshus i byens mindre trendy udkant hvor tiden mere eller mindre har stået stille, og man næsten kan føle sig hensat til den søvnige provins. Søvnigt er her på denne varme majlørdag, hvor et par pensionister og en tatoveret herre suger øl og lytter til firsernes danske grand-prix-vindere mens fjerneren viser et eller andet infantilt bras vi heldigvis ikke kan se. Væggene prydes af bedagede portrætter af forskellige fodboldhold, og en enkelt letpåklædt undertøjsmodel kan vi også beundre. Bartenderen er vist fra Mellemøsten, men tilsyneladende har han ikke noget mod den slags, og øl sælger han også gerne.

Alt i alt ikke noget dårligt sted at tilbringe sådan en sløv eftermiddag, men måske kommer der mere gang i den på fredag når Travelin' Band spiller op. Hvem ved, måske spiller de oven i købet Disco Tango med Tvebakken som vi sidder og hører nu.

Rygning
Dankort


Martini

Borups Alle 233A
38 10 08 08
10
8
Fadøl (Hof, Classic, Pt. sne)
sø-on: 00; to-lø: 02; 7
alm.: 18; Yngre lokalt
Billard, spillemaskine, dart, fjernsyn, bordfodbold 30.12.09
Anmeldt første gang 18.09.99
Selvfølgelig befinder vi os helt ude i den vestlige ende af Borups Allé, men det kommer alligevel som en overraskelse at vi er havnet helt ude på prærien hvor mænd er mænd, og hvor det kvindelige islæt stort set kun findes bag baren. (Hun er i øvrigt vældig sød). Her er forsøgt med en smule westernagtig bræddehyttestaffage, og manglen på potteplanter, juleplatter og andet nips giver en lidt rå atmosfære. Samtalen foregår i råb, og mon ikke der bliver skruet godt op for musikken senere på aftenen. Lige nu hører vi John Mogensen fra jukeboxen, så det er jo ikke rent galt.

Ved vort sidste besøg morede de lokale rednecks sig med at slå syvtommersøm i en stor huggeblok (se foto), og Martini var nok det eneste sted man kunne finde denne uskyldige machofornøjelse med mindre man havde lyst til at opsøge en skovhuggerlejr i Norrland, men nu er dette enestående indslag i københavnsk værtshusliv desværre borte.

Dankort
Rygning


Café Montenegro

Frederiksborgvej 17
8
7
Fadøl (Classic, Tuborg)
9
Alm.: 15; Balkansk
Spillemaskine, pool 24.05.08
Sidst vi var forbi dette lille nydelige sted, hed det Palermo, men alle gæsterne var ex-jugoslaver selv om bartenderen dog kunne tale dansk. Denne gang kan hun kun tale montenegrinsk, men via en mellemmand fra Balkan lykkes det os endelig at få serveret en butelka pivo eller hvad det nu helt præcist kan hedde. Så det nye navn på dette sted er helt bestemt velvalgt; ingen taler dansk, og musikken er smægtende slaviske ballader, og der er da noget sjovt over at man kan sidde på Frederiksborggade i København og tro at man sidder i en sidegade i Podgorica.

Rygning.
Dankort


Mågekroen

Mågevej 73
38 10 08 37
9
7
Underberg
00; 7
9-12: alm.: 12; 12-00: alm.: 15; Underberg: 20; Lokalt
Jukebox, billard, fjernsyn, spillemaskine 06.05.12
Anmeldt første gang 12.10.97
Mågekroen ligner sig selv. Klientellet er det lokale fra Nordvest, men indretningen er klassisk værtshus i en grad der næsten giver mindelser om Frederiksberg eller Indre By. Her er god gang i den. De højtråbende kællinger spiller billard, og en stamgæst bringer os á jour med værtshusudviklingen i området. Mågekroen har efter sigende set ud sådan her mindst siden slutningen af tresserne. Det kunne vi have sagt os selv, men nu har vi et øjenvidne; og han kan faktisk fortælle os at selveste John Mogensen har boet på Mågevej. Deraf navnet, måske.

Ny Kro

Utterslev Torv 6
38 10 06 05
7
7
Fadøl (Tuborg, Classic, Guldtuborg)
sø-to: 22; fr-lø: 00; 7
0,5 l alm.: 24; Underberg: 19; Lokalt
Billard, spillemaskine, fjernsyn 11.03.06
Anmeldt første gang 13.11.99
Når vi nu siger Utterslev, tænker læseren sikkert straks på en stor mose i byens absolutte udkant, men vi kan faktisk berette at der også eksisterer en Utterslev By som godt nok hverken har postnummer eller kommunalbestyrelse, men derimod både kirke og kro. De to institutioner ligger lige over for hinanden på byens centrale torv, men her lørdag aften på kroen tænkes der vist meget lidt på tidlig sengetid og opstandelse til gudstjeneste i morgen. Som religionssubstitut har man øl i baren, Simpsons i flimmeren og billard på bordet, og herom flokkes en lille tapper skare som tilsyneladende har det herligt på dette lille lokalværtshus.

Vi har ved et tidligere besøg for desværre mange år siden berømmet den søde bartender. Hun er ganske vist udskiftet i mellemtiden, men den nye giver heller ingen grund til næserynken. Bortset fra hende er resten af de tilstedeværende mænd med tatoveringer fra neglerødderne til skæggrænsen. Det lyder farligt, men vi er da blevet inviteret til en pot billard, så man kan sikkert roligt besøge Ny Kro uden at frygte for liv og lemmer.

Dankort


Nørre Kro

Frederikssundsvej 66
38 10 92 69
7
6
lø-sø: 22 6
Alm: 14 Lokalt, livligt
Spillemaskine, jukebox 20.04.95
Lukket

Bartender der slår smut med øjnene


Nørre Pub

Frederikssundsvej 66
38 10 92 69
7
8
Fadøl (Guinness
sø-to: 22; fr-lø: 00; 7
11-14: 0,5 l alm.: 18; 14-luk: 0,5 l alm.: 22; 0,5 l Guinness: 35; Skaldede fodboldfans
Billard 11.03.06
Det er med skam at melde ti år siden vi var her sidst, men nu skulle det være. Og så er vi her; på Nørre Kro. Men ak og ve; Nørre Kro med den smukke rødhårede bartender som med charme og finesse styrede de lokale drukmåse, er nu blevet til Nørre Pub, og det er ikke gået umærkeligt hen over stedet. Ikke et øje er tilbage. Vi sidder mutters her, kun i selskab med to glatragede hooligans hvoraf den ene er bartenderen, og nordvest er tilsyneladende gået et andet sted hen. Vi vansmægter her en højhellig lørdag i et postmoderne, dekonstruktivistisk lokale med et par forkølede roser og masser af fraværende gæster. Hvor er I dog gået hen? Vi vil skyndsomt vælte vores Guinness i bugen og se om I ikke skulle være gået på Mågen i stedet. Halvfemserne slog i hvert fald ikke igennem på Nørre Kro.

Musikken er ikke overraskende amerikansk bluesmusik.
Dankort


Café Oliver

Frederikssundsvej 74 A
38 11 99 33
6
7
Fadøl (Tuborg, Classic, Rød Classic, Hoegaarden)
sø-to: 23; fr-lø: 00; 8
0,5 l fad: 35; Lokalt nordvestpublikum
11.03.06
I en gammel aula der måske engang har været en biografforhal eller noget andet rungende, har nogen indrettet en café, og det havde de såmænd ikke behøvet at gøre for vores skyld. Den levende musik som består af guitarklimprere der gør deres bedste med Leaving on a jet plane og andre klassikere, falder fuldstændig igennem i den skrækkelige hylende atmosfære som man til nød godt kunne acceptere i garderoben i Daells Varehus, men som her trækker store veksler på ens velvilje. Her er stort, tomt og ligegyldigt, og de gæster der trods alt selv har valgt stedet, ser også en anelse deprimerede eller selvdøde ud.

Et element i enhver form for hygge må bestå i at man danner et lille univers som knytter an til en bevidst ide, men her forbinder man sig kun til 5A og Frederikssundsvejens kolde skole derude i vintermørket bag de store akvarieruder, og indvendigt på Oliver er musikken nu nået til den mest hjernelamme del af amerikansk kultur, kapitalbluesjazzen.

Dankort


Café Palermo

Frederiksborgvej 17
7
6
Fadølshaner uden noget i
02; 7
alm.: 20; Mestendels eks-jugoslaver, tror vi
Photo play, fjernsyn 11.03.06
Lukket

Hedder nu Montenegro

Så er Københavnsguiden på besøg i det Nordvestkvarter vi har forsømt alt for længe. En lang rejse til et næsten helt eksotisk sted, og så oveni en café med det eksotiske navn Palermo, som har erstattet det tidligere Plakaten. Inspirationen er nu ikke hentet på Sicilien, men snarere på den anden side af Adriaterhavet. Til de højlydte toner af noget der kunne være Bosnien-Herzegovinas bidrag til et Melodi Grand Prix i halvfemserne, beklager bartenderen at alle de opstillede fadølshaner er gabende tomme, og med hver en flasketuborg fortrækker vi til det ligeledes gabende mennesketomme baglokale som er udstyret med hele to fjernsyn og en større samling ølkasser.

Hen over pæne, nye borde i lyst træ har vi udsigt til en snedækket nordvestbaggård som ser helt hyggelig ud. I modsætning til Café Palermo, kunne man mene, for på trods af et vist leben ude omkring baren er her faktisk ganske kedeligt sådan en stille lørdag eftermiddag. Photoplay-spilleren vil sikkert give os ret i at et værtshus burde være underholdende i sig selv uden elektronisk hjælp, men det er ikke tilfældet på Palermo hvor det heller ikke har udløst nævneværdig glæde eller sorg at Slobodan Milosevic døde i dag, den gamle nar. Vi giver gerne et lille pluspoint for den utraditionelle musik, men nordvestvandringen går altså videre lige om lidt.


Plakaten

Frederiksborgvej 17
38 87 38 90
7
7
Fadøl.
02 8
alm. 15; 10-14 alm. 10; 0,5 l fad 15 Yngre lokalt.
2 billard, jukebox, fjernsyn. 12.10.97
Lukket

Større lokale med billard i midten. Ekstra billard i kælderen. Som man forestiller sig bodegaen nede i centret.


Pool Pub

Rentemestervej 67D
38 88 00 29
3
6
Fadøl (Tuborg, Classic)
sø-to: 00; fr-lø: 02; 7
0,5 l fad: 30; Ungt
20 poolborde og 20 nularmede; 11.03.06
I Nordvestkvarteret har man noget man kalder Pool Pub, men det er så som så med pubdelen. Det er snarere en ungdomsklub hvor den nedre aldersgrænse godt nok er 18 år, og der sælges derfor øl, men de har glemt på skiltene at nævne at den øvre aldersgrænse også er 18 år. Faktisk er Poolpub et værested for folk i nordvestkvarteret som ikke drikker øl; i praksis vil det sige muslimske unge i nabolaget som skal finde et sted at være lørdag aften. I hvert fald må man konstatere at de ikke ganske unge anmeldere stikker ud som en rød svinekødspølse i en shawarmabar. Uden taberkasket eller hue og det at vi rent faktisk har taget overtøjet af, betyder jo at vi brændemærker os selv som oldinge på dette udmærkede ungdomsrettede initiativ. Alle andre end målgruppen vil nok føle sig malplacerede her, men er man til tidens bilradiotoner og billige spilfornøjelser, er dette måske netop stedet.

Pub Fluesmækkeren

Frimestervej 2 / Bisiddervej
23 66 84 93
10

sø-on: 22; to-lø: 00;NB afhængigt af publikum; 8
-16: alm.: 12; 16-: alm.: 15; 0,5 l alm.: 24; Lokalt
Jukebox, dart, spillemaskine, billard, fjernsyn 24.05.08
Det er ikke til at sige hvis man ikke lige ved det, men man må næsten antage at Fluesmækkeren også lå her dengang verden og Nordvest var ung. Var vi kommet ind i dette hjørnelokale for 40 år siden, havde der formentlig også siddet et større herreselskab og råbt og skreget og spist stegt flæsk og kartofler. Alene på madudbuddet kan man altså indse at demografien her på værtshuset er mere klassisknordvest. Når vi nu alligevel kan konstatere at det her ikke er en ren tidslomme, så er det fordi sproget er fulgt med tiden, og de højrøstede kærlighedserklæringer mellem mandfolkene på Fluesmækkeren er bøsse, narrøv og spadser, der formentlig mere afdæmpet for 40 år siden ville have lydt skurk, trussetyv eller bandit.

Vi kan altså med glæde konstatere at den gamle københavnske arbejderølkultur så langt fra skal på museum, og her er der i hvert fald ingen søvnige kustoder. Nu har den kvindelige bartenderske fået en splint i lysken, og viljen blandt gæsterne til at hjælpe er stor. Så vi konkluderer afsluttende at Fluesmækkeren har et godt og trofast klientel med fokus på det væsentlige i tilværelsen.

Rygning.
Dankort


Café Tomsgård

Birkedommervej 3
38 10 18 03
7
6
00 8
alm.: 13; Ældre lokalt.
Spillemaskiner 13.11.99
Tomsgård er opkaldt efter den nærliggende Tomsgårdsvej som nok er lidt mere fashionabel og landskendt end Birkedommervej, men hvorfor i grunden det? Dette sted har egentlig ikke brug for reklame eller lånte fjer, for det har lige præcis et passende stampublikum som kan holde en stille og stabil omsætning. Det er også meget nemmere, for når alle ved hvad de kan forvente, er der jo ingen grund til at lefle for potentielle nye kunder med nymodens opfund som musik eller nogenlunde inspirerende udsmykning. I en menneskealder har her hængt en stor samling kasketter og en enkelt høj hat, og mere fis og ballade kan man virkelig ikke forvente.

Viggo's Bar

Frederiksborgvej 84
10
8
Underberg
05;
alm.: 18; Underberg: 25; Lokalt og fordrukkent
Spillemaskine, fjernsyn 11.03.06
Og her troede vi at intet mere kunne overraske os, men se så bare. I løbet af aftenens rundtur i Nordvest har vi hørt flere henvisninger til noget der hedder Viggo's, hvor de lokale efter sigende skulle samles når alt andet lukker. Det er let at finde, for det ligger lige ved siden af Super Best, får vi at vide. Vi nikker indforstået og begiver os ud i den bidende kulde på Frederiksborgvej.

Snart får vi øje på både supermarked, dankortautomat og selveste Viggo's hvor vi træder ind og mødes af et syn vi troede var gået i graven da Det Gyldne Krus lukkede, og Det Rene Glas blev tamt. Det er virkelig her alle kommer og drikker igennem, tilmed de af Bondestuens gæster som forekom grydeklare for seks timer siden.

Årene er gået nådigt hen over Viggo siden her sidst blev tænkt over image, indretning og møblement en gang i de tidlige halvfjerdsere. Da man havde malet "Viggo's Bar" i hippietypografi hen over baren, begyndte man at knappe bajere op, og siden har man ikke fundet anledning til at lave om på noget der er godt som det er. Som på alle folkelige femsteder er fordrukkenheden massiv, og gæsterne er måske ikke helt unge eller helt skarpe mere, men vi er da heldigvis ligeglade, for hvor er det dog vigtigt at steder som Viggo's stadig findes.

Dankortautomat udenfor ved Super Best.