Midtjylland

Vi har besøgt et udvalg af havnebyer i Midtjylland. De væsentligste værtshusbyer i området er nok Århus og Kolding, men vores anmeldelser her er langt fra udtømmende. Men vi kan da byde på et par fine steder. I Kolding finder man f.eks. et ægte ølentusiaststed som der stadig ikke er for mange af.

Midtjylland defineres ikke overraskende som området mellem Sønderjylland og Nordjylland. Det vil sige nord for den gamle toldgrænse mellem kongeriget og hertugdømmet Slesvig, og syd for og på linjen Randers-Viborg-Holstebro.

Henter kort...

Eventuelle kommentarer og rettelser til værtshusene i området er velkomne.


Brøndum's Pub

Odelsgade 11, 7130 Juelsminde
75 69 38 66
9
8
ma-to: 22; fr-lø: 02; sø: 18; 7
alm.: 20; 10-18: alm.: 15; Underberg: 20; Lokalt
Billard, spillemasine, eldart, fjernsyn, bordfodbold 09.07.02
Lukket

Om knap et døgn starter havnefesten i Juelsminde med banko, kræmmermarked, midnatsstrip og bodytequila. Desuden er det tirsdag eftermiddag og omkring de 30 grader varmt. For denne anmelder en perfekt lejlighed til at sidde inde i skyggen, drikke sig en øl og lufte sine blågustne ben i nyindkøbte shorts. Den lokale befolkning tilbringer tiden på havnen og stranden, og der har derfor lagt sig en lidt sløv stemning over det der ellers må være byens bedste bud på en slyngelstuebodega med gang i den.

Stilen på dette store værtshus er mildest talt noget blandet. Hovedindtrykket er selvfølgelig det lidt slidte provinsværtshus for de lokale rødder, spædet op med lidt diskoteksagtigt rødt plys. Og så er der en snert af noget britisk over det. Ikke specielt originalt dog, nærmere som hvis arkitekten havde fået en forklaring om britiske barer på et for ham uforståeligt sprog og fortalt af en blind mand som heller aldrig havde sat sine ben på de britiske øer. Det skal nu ikke lægges Brøndum til last, for det britiske er jo i virkeligheden et noget fortærsket koncept som heller ikke altid er lige let at omplante til fremmede miljøer.
I det hele taget kan vi tilgive dette værtshus en del. Den lidt bondeknoldede stemning med højt humør, jysk lune, røvballecountry med Mr President og kansasklædte håndværkertyper er et fænomen vi gerne vil opfordre venner og læsere til at stifte bekendtskab med. Og lige under overfladen ligger jo også forventningen om det store weekendbrag hvor Brøndum trykker den af til klokken to, og under havnefesten oven i købet til fem.

Dankort


Cockney Pub

Maren Smeds Gyde 8, 8000 Århus C
86 19 45 77
10
10
Fadøl (Belhaven, ESB, König Ludwig Dunkel, London Pride, Westmalle, Abbot Ale, Excalibur, Young's Double Chocolate, Top, Topp Classic, Royal, Royal Stout) Og masser af whisky.
ma-ti: 19; on: 00; to-lø: 02; sø: lukket 9
Udenlandsk fadøl i halvliterstørrelse: ca. 40; Lokalt citypublikum.
Skotsk tingeltangel. 08.07.03
Så er Kbhguide efter utallige opfordringer kommet til Århus, byen hvis navn, som nogle læsere vil vide, betyder åens udmunding - A-rhos - Sidste del, det oldnordiske rhos, er det vi genfinder i det moderne og meget brugte ord 'røv', som jo altså blot betyder åbning oprindeligt.

Denne lille obskøne fortale for at undskylde at vi ikke straks styrede mod den mondæne åboulevard, men gik mere kvalitetsbevidst til værks. Og da vi var ankommet uden hverken visum eller internet, måtte vi lige ty til en telefonopringning for at kunne dirigeres til Skolegade og Maren Smeds Gyde. Men nu er vi her. Lad os forvildede københavnere få lidt storby-londonstemning og gå på Cockney, tænkte vi. Men sådan er det ikke her. Hele set-uppet er aldeles uengelsk med skotske øl, skotsk whisky, skotsk opskrift på fyldt fåremave osv.

Det er vældig hyggeligt med disse temabarer, men Cockney fortjener mest berømmelse for sit gode og afvekslende øludbud. I øvrigt sker der ikke alverden, og det kan nok undre når man er vant til at komme på et særdeles analogt sted som Charlie's i København. Dér skal man nærmest bestille tid for at få en siddeplads, men i Århus er gaderne næsten støvsuget her efter halv syv, så måske må vi alligevel ned til udmundingen hvis vi vil træffe de eksotiske indfødte.

Ikke musik.
Dankort


Corner

Odelsgade 9, 7130 Juelsminde
75 69 19 00
9
9
Fadøl (Carls Special, Hof, Guinness) Underberg.
ma-to: 21; fr-lø: 02; 7
0,4 l fadøl: 31; Lokalt
Terrasse, Billard (Sådan da) 09.08.13
Anmeldt første gang 12.10.08
For flere år siden lå der her på det modsatte hjørne et fremragende værtshus der blev revet ned til fordel for en ny Sydbank der måske skulle skaffe vækst til byen. Men nu er det jo som bekendt et dårligt bytte at skifte et værtshus ud med en bank, så et nyt ølsted måtte jo komme. Og også i Juelsminde skal folk med en vært i maven forsøge sig i cafetraditionen, og det blev så til Café On The Corner, eller bare Corner i folkemunde.

Men nu er cafekulturen jo aldrig slået igennem i Juelsminde og gør det sikkert heller ikke, så Corner er blevet det nye store værtshus i byen, hvor folk hænger ud om natten i weekenden. Der er slet ikke så hyggeligt som på det gamle Brøndum, men der kan være rigtig god gang i den på Corner, ikke mindst ved Danmarks mærkeligste billardbord. Det er egentlig rigget til som til skomager, men hullerne og banderne passer til pool, og det giver jo et helt andet spil.

Der er intet cafeagtigt over publikum, der snarere tilhører håndbajertypen end latte-segmentet, men indretning er ikke desto mindre den efterhånden lidt forældede skurrede cafestil, og på væggen ses et sødt sort-hvidt billede af Juelsmindes afdøde sjæl, færgen Julle.

Dankort


Bodega Delfinen

Juelsgade 6, 7130 Juelsminde
75 69 33 84
7
9
Underberg
NB Prøver at udnytte 2-bevillingen, men man ved jo aldrig hvor mange gæster der kommer. 7
Odense Pilsner: mellem 0 og 20 kroner. Se nedenfor. Lokalt
Spillemaskine, fjernsyn 13.08.10
Anmeldt første gang 09.07.03
Hvis man skal sige noget pænt om Bodega Delfinen, og det ville jo være synd ikke at gøre det, så er det at den er helt usædvanlig livskraftig for Juelsminde. Den har ligget her lige så længe som nogen kan huske. De andre agtværdige værtshuse har historiens tåger taget, men så prøver byen med restauranter og pubber selv om indbyggerne nok mest af alt har brug for nogle ordentlige værtshuse. Således er den fine pub, Corner, opstået, med både Guinness og andre fadøl i hanen, men den fungerer nu fuldstændig som værtshus.

Den helt ægte vare finder vi dog her på 'Dellen', et rigtigt røvballeværtshus som vi også har fotodokumentation for. På denne sommereftermiddagsfredag er her tykt af folk, men vi finder alligevel et bord da alle de andre gæster klumper sammen i fællesskab ved de andre borde. Vi bestiller vores to Odense, og så skal hjulet snurre. En Odense pils koster nemlig hvad lykkehjulet viser, og hvis de store tals lov ellers gælder, så vil man komme af med ca. 11-12 kroner pr. styk hvis man bliver her tilstrækkelig længe, og det gør man såmænd nok. Vi taler mest med Anni og med Gunnar. Sidstnævnte sidder efter sigende inde med en overbevisende mængde af paratviden, og den kan godt være mange bajere værd.


Dorotheas Pub

Østergade 18, 6000 Kolding
75 50 34 75
9
7
Fadøl (Hof, Carls, Hvede)
00; 7
0,5 l alm.: 28; Lokalt voksent
Jukebox 10.07.02
Mon læserne kan huske dengang i 80erne da Faxe-bryggerierne ville have os til at tro på at alle appelsinerne til deres sodavand blev presset og forarbejdet af en tillidvækkende bondekone som skulle hedde Nikoline Nielsen? Ikke særlig troværdigt i betragtning af at appelsinvandsbrygning næppe har været en fremtrædende husflid på danske bøndergårde, alene af den grund at appelsindyrkning aldrig rigtig er slået igennem herhjemme.
Når vi alligevel trætter læseren med disse trivialiteter, er det fordi dette koldingværtshus forsøger at skabe en lignende effekt, Dorothea, hvis kontrafej pryder facaden, er netop også sådan bedstemoderlig type hvis lille vaklende bondehus med bindingsværk og staldlygter vi så kan sidde og drikke øl i.

Det har en forsamling modne koldingensere så valgt at gøre på denne sommerdag, og så vidt vi kan bedømme, har flere af dem siddet her et godt stykke tid. Vi forestiller os så allesammen Dorothea som ude i bryggerset på god gammeldaws vis bakser med vand, malt, gær og humle som efter grundig gæring og nænsom lagring ender i Hof- og Carls-hanerne. På sine ældre dage har hun også turdet binde an med overgæret hvedeøl. Intet under at Dorothea betyder "Guds gave". Kort sagt har vi at gøre med et gennemført, rustikt mødested for de fornuftige mennesker som vil have øl, tænkeboks, blød pop og samtale med ligesindede.

Dankort


Færgekroen

Skolegade 32, 8000 Århus C
86 13 79 26
9
7
Fadøl (Tuborg, Classic, Hvede, Kilkenny)
7
0,5 l alm: 25; Lokalt og mere stumpnæset end sædvanligt
Fjernsyn, photoplay 08.07.03
Lukket

Her ligger nu Eskobar

Skolegade ved havnen, havde nogen fortalt os, er stedet i Århus. Fulde af energi og anmeldervilje møder vi op til den krævende dont, men ak, borte og byfornyelse har taget forne tiders basale værtshusliv. Og dog, se bare her, der putter sig sørme en færgekro som endnu ikke har opdaget at der ikke længere er noget der hedder færger i det moderne havneliv. For det er næppe hurtigfærgen til Odden der tænkes på i dette gulvskæve lokale hvor kun de halvskaldede ørenringsbehæftede unge er mere skæve.

Gad vide hvor mange år Færgekroen har på bagen, musikken er nyere, men ellers kunne enkelte af de udstillede remedier godt være færget over med smakke fra Tunø. Denne sjove luder og Madonna kunne godt være sidste rest af et forældet kroliv hvor folk kunne få mening ud af mærkværdige forbundne helsætninger som:

    I Havnen kan du ligge og bedre din Læk, i Kroen kan du drikke din Sorg og Modgang væk.
Og:
    I Kroen er lunt naar ude er Blæst og er du en frisk Fyr vi dække til Fest.
Hvis du ikke ønsker at glemme at Århus er en havneby, så er det måske netop Færgekroen du skal besøge.

Blandet popmusik.


Havkatten

Strandbygade 50 / Cort Adelers Gade, 6700 Esbjerg
75 45 18 65
9
7
22; 7
Alm.: 17; Lokalt
Spillemaskine, jukebox 18.04.09
Ikke langt fra Esbjergs kæmpe havn ligger et værtshus med det selvfølgelige navn Havkatten. Men publikum her er langt fra fiskere. De kan godt blive lidt våde, men de bliver det på landjorden og indendørs. Som nu for eksempel denne lørdag eftermiddag hvor forårssolen udenfør trækker mindre end det lidt nussede mørke indenfor på Havkatten med dens rigelighed af øl og Underberg, og sådan er det også på årets øvrige dage. Man kan ligefrem føle kærligheden til stedet, for her er meget gult og meget slidt, og det har der sikkert allerede været i mange år. På væggen har bartenderen eller en behjertet poet blandt gæsterne bidraget til lyrikken på stedet:

    Ingen personer under atten
    her på katten
    efter kl atten

Blandt faciliteterne her på stedet kan nævnes trådløst net, men det må vist tilhøre en nabo, for Havkatten er ikke et sted hvor man sidder og fjumrer med den mobile over en latte.


Café Jorden

Badstuegade 3, 8000 Århus C
86 19 72 22
9
9
Fadøl (Hof, Carls Special, Hoegaarden, Kronenbourg 1664)
ma-ti: 00; on-to: 01; fr-lø:03; sø: 23; 7
0,5 l fad: 50; Yngre
28.07.11
Anmeldt første gang 16.07.04
Velkommen til Jorden! Da denne anmelder besøgte Århus for mindst 20 år siden, var stedet her noget helt specielt, ganske enkelt cremen af Jyllands natteliv. I vore dage er det måske ikke helt så sofistikeret med rødt interiør, pariserloft og en udstoppet vandbøffel, men Jorden på Lille Torv kan stadig sagtens gøre krav på at være en århusiansk institution som er en omvej værd. Denne første sommerfredag er her godt fyldt ved de små runde borde som kliner sig langs væggene for at give plads til den bastante bar, og både fortov og gårdhave er taget i brug for at betjene et overvejende øldrikkende klientel. Her spilles noget værre beachpop, så vi alle kan mærke at det endelig er blevet sommer. Med fare for at skabe fjender i øst og vest turde vi måske binde an med en sammenligning med Obelix på Vesterbros Torv, og det er jo ikke så galt.

Rockmusik
Dankort


Knuds Garage

Munkegade 5A, 6000 Kolding
75 52 94 96
10
9
Fadøl (Hof, Carls, Hvede, Guinness) Underberg. Gode single malter.
sø-on: 00; to-lø: 02; 6
0,5 l Guinness: 30; Lokalt yngre, Studentertyper
Fjernsyn, bordfodbold. 10.07.02
Lukket

Man kan godt se tjekket ud selv om man sidder på et værtshus og læser en Anders And-jumbobog. Det ved vi fra Knuds Garage i Kolding der hovedsagelig er besøgt af unge mennesker fra cafégenerationen der som bekendt ikke har noget mod at sidde og hænge alene. Men disse er til det lidt mere rå look vi finder her på stedet, og etymologien i navnet er faktisk nem at gennemskue, for det ligner fuldstændigt en stor garage, og man har en buste af Arveprins Knud. Og han kunne da sikkert godt have haft en garage med lidt moderne pornokunst og tegneseriepastiche samt DSB-logoer hvor han kunne trække sig tilbage når han trængte til lidt fred fra Caroline Mathilde. Det må man da håbe, for det er såmænd meget hyggeligt.
Men skal man skænke en Guinness i sin garage hvad vi stærkt anbefaler at man gør, skal man da gøre det ordentligt og ikke sjusket som her. Men måske kan kaffegenerationen slet ikke lide øl?

Dankort


På Havnen

Havnegade 8, 7130 Juelsminde
75 69 36 64
9
7
Fadøl (Tuborg, Classic). Udenlandske øl på flaske
22; 10
Stor fad: 65;NB: Høj ølpris Lokalt og sejlere
Terrasse 09.08.13
Anmeldt første gang 09.07.02
I gamle dage var Juelsminde sejlklub byens væsentligste værtshus. I hvert fald hvis anmeldernes bekendte i byen, og udi emnet eksperter, skulle spørges. Sådan en sommerdag ligner byen sig selv. En turistfælde med strandløver og udækkede piger. Men sejlklubbens bodega hvor anmelderen i fortiden ofte har siddet og drukket en sveske eller to, hedder nu På Havnen og er blevet pæn og nobel. Fritter og fiskefilet er skiftet ud med duge og deko-kunst, og Hof og Tuborg er skiftet ud med fadøl som man ikke skilter med hvad koster. Men ellers ligner det sig selv, blot mener man at skulle henvende sig til det tyske købedygtige publikum, og så satser man mindre på lokale beboere som i type er lidt mere i retning af håndbajerhygge.

Når vi alligevel anbefaler denne pæne restauration som rammer lidt ved siden af kernepunktet i Kbhguide, er det fordi den stadig får lov at fungere som værtshus, og fordi den har turistbyens absolut bedste placering her på havnefronten hvor tilrejsende sejlere kan sidde og drikke dyre øl mens de kigger ned på deres båd. Hvis man bare er ude efter en øl i hyggelige omgivelser, er Corners gårdhave få skridt derfra et bedre og billigere alternativ.

Dankort


Republikken

Munkegade 9, 6000 Kolding
75 54 14 40 www.republikken.com
10
10
Fadøl (Hof, Carls, Urquell, Budvar, Chimay Trippel, Erdinger Dunkel, Erdinger Hefe, St. Feuillien, Westmalle Dubbel, Classic, Ølfabrikken IPA))
ma: 21; ti-on: 02; to-lø: 03; sø: 18; 6
0,5 l Alm: 40; Sparsomt, men dog nogle turister
Fjernsyn, bordfodbold. 24.02.09
Der er noget der tyder på at den udanske republikanske ånd trives godt i Kolding. Den gamle Knuds Garage, opkaldt efter Arveprins Knud(s garage velsagtens), har nu løst sig fra sin troskab mod det kongelige og hedder nu slet og ret Republikken. Indenfor er der ikke så stor en forskel selv om det rent garageagtige look er nedtonet en del til fordel for et egentlig ganske hyggeligt slidt beboerforeningslokale-look.

Gæsterne har dog ikke helt sluppet interessen for det kongelige. Lige nu sidder der i hjørnet i hvert fald to folkeskolelærere og diskuterer hvad dronning Margrethes valgsprog er, og de kludrer gevaldigt i begreberne mellem bøn og valgsprog, men hvad kan man egentlig også forlange af republikanere, så de skal være tilgivet.

På ølsiden er værtshuset her godt med, og det fik det da også entusiasternes ølmærke i sølv for tilbage i 2004, men flere af hanerne var denne aften tomme, og så måtte vi jo ty til flasken. Til sin øl byder stedet på burgere med ketchup og jalapenos og den slags, eller måske en mindre bøf, så man kommer ikke uden om at Republikken er tænkt som et tilbud til cafesegmentet. Det samme gælder de fleste andre udskænkningssteder i Kolding, så meget kunne tyde på at Danmarks provins er ved at bevæge sig ned af samme triste vej som for eksempel Tyskland og Sverige hvor man ikke kan finde et ordentligt værtshus uden at skulle belemres med mados og Latte.

Dankort, Masterkort.


Ris Ras Filliongongong

Mejlgade 24, 8000 Århus C
86 18 50 06 www.risras.dk
10
10
Fadøl (Tuborg Grøn, Classic, Hvede, Staropramen lys/mørk, Leffe blonde/brune, St. Feuillien brune, Blanche de Namur); Ca. 90 udenlandske flaskeøl; en del single malts;
02; 8
udl. fadøl: 45-50; fx 0,33 l Leffe: 45; Yngre lokalt
16.07.04
Anmeldt første gang 08.07.03
Den læser som måtte tro at den århusianske ølkultur kun trives i Skolegade, må tro om. Værtshusgadens fortsættelse, Mejlgade, byder også på gode oplevelser som fx denne lille café med det lange navn.

I en gammel og velholdt butik har man indrettet sig med lidt kitschede gamle sofaer, designerhavestole og mørkt, ramponeret træ. Her er også terrazzogulv, så måske har det engang været møntvaskeri. Klientellet er den yngre type som kan være smarte og moderne uden at være brovtende og snobbede, og mens de lytter til mærkelig musik og diskuterer den seneste Roskildefestival eller den næste jungletur til Ny Guinea, kan de glæde sig over et fornemt øludvalg som også omfatter et væld af spændende flasker. Ris Ras repræsenterer en cafétype som heldigvis er ved at vinde frem som alternativ til de strømlinede spejlhelveder der tidligere udgjorde hele cafékulturen. Hvis denne form for fornyelse bider sig fast, kan vi med lidt mere optimisme se frem til vor alderdom.

Lidt let baggrundsrock.
Dankort


Sidewalk

Åboulevarden 58, 8000 Århus C
86 18 18 66; Fax 86 19 66 33 www.sidewalk-cafe.dk
9
9
Fadøl (Leffe, Hof, Carlsberg Porter, Carls, Kilkenny, Hvede, Sort Guld, Hoegaarden)
ma-to: 01; fr-lø: 02; sø: 00; 9
0,5 l fad: 46; Citypublikum
08.07.03
De læsere som også læser romaner, vil måske huske en sådan af Peter Poulsen hvor der udklækkes en plan om at befri den københavnske Ladegårdså fra Åboulevardens asfalt. Hjemme er den slags stadig fiktion og fremtidsmusik, og ret beset har vi jo også både Nyhavn og Christianshavns Kanal at glæde os over. Det har man jo ikke her, men her findes faktisk en Åboulevard med tilhørende å, og den har de entreprenante århusianere fundet på at blotlægge. Den nye åpromenade er faktisk i sin sten- og stålgrå modernitet blevet til en slags århusiansk Nyhavn, og selvfølgelig fra starten med alle originalens skavanker. Huslejen er dyr, og man skal helst kunne tiltrække alle segmenter af det købedygtige publikum.

Resultatet bliver let noget kostbart og kønsløst, og det gælder også for Sidewalk som serverer lødig cafémad i næsten sydlandske omgivelser med kanaludsigt. Der er ikke tænkt specielt på det øldrikkende publikum, alle borde er med hvid dug og kuvertopdækning, men vi har da kanaludsigt og rytmisk musik. Som stop på turen rundt i midtbyens fristelser kan Sidewalk såmænd godt anbefales, men vi skal nok videre langs kanalen.

Dankort


Cafe Smagløs

Klostertorvet 7, 8000 Århus C
86 13 51 33 www.smagloes.dk
10
10
Fadøl (Hof, Carls Special, Carls Hvede, Kilkenny, Jacobsen Sommer Wit, Jacobsen Extra Pilsner)
9
0,5 l alm fad: 48; Citypublikum
12.10.08
Navnet må stamme fra alt det sammenbragte kitsch der er sømmet op på væggene her, og det kan godt være at det er smagløst, men det er nu vældig hyggeligt at skue ud over førromantiske malerier, som De Sammensvorne Ride fra Finderup Lade (som godt nok ikke ligger i Århus, men nærmest i Viborg), en antagelig Rembrandt med folk med ens sjove hatte - den tids slips - men billedet af kronprinsen og familien må vist være af nyere dato.

Søndag formiddag sidder alle folk og drikker kaffe og hjemmepresset juice, og det siger egentlig mere om stedets natur end anskuet fra et værtshusperspektiv.

Dankort og Master (Gebyr på 5 %, er det lovligt?)


The watchmans pub

Torvet 18, 6950 Ringkøbing
97 32 00 11 www.hotelringkobing.dk
9
9
Fadøl (Royal, Royal Classic, Newcastle Brown Ale, Murphy's Irish Red, Murphy's Irish Stout)

0,42 l irish red: 55; NB: Ølpris i restaurantniveau Lokalt og del spisende. Herunder tyskere i sæsonen.
Udeservering 10.08.12
Det er efterhånden mere end ti år siden anmelderen var ude i det pulserende natteliv i Ringkøbing, og i mellemtiden er selveste staten jo flyttet til Ringkøbing, så mon ikke der er gang i den nu? Men nej, tværtimod virker byen nærmest øldød, og så trækker The Watcmans Pub inde på Hotel Ringkøbing jo så meget mere, skønt hoteller sjældent er særligt befordrende for værtshusliv. Som på alle hotelbarer er der hyggeligt og huleagtigt, men der er heller ingen mennesker, og vi er ellers midt i sæsonen, men måske slår tyskerne sig løs i aften? Der er i hvert fald en god lang bar og et par ølmærker at gå ombord i.

Dankort


Cafe Viggo

Åboulevarden 52, 8000 Århus C
86 19 00 11 www.cafeviggo.dk
8
10
Fadøl (Ceres)
10
ca. 0,43 l fad: 50; Citypublikum
Fjernsyn 16.07.04
Vi må gå til bekendelse og indrømme at Cafe Viggo snød os på det grusomste. Vi har netop spist en storartet caféfrokost i den tro at vi befandt os på Sidewalk som så bare skulle have skiftet navn siden sidste år. Ved nærmere eftersyn viser det sig så at Sidewalk trives i bedste velgående på nabomatriklen, og vi er faktisk i gang med at anmelde et helt nyt sted. Århusianske lokalpatrioter vil selvfølgelig tilskrive denne svipser mangel på seriøsitet, hukommelse og ædruelighed fra Københavnsguidens side, og derefter vil de give sig til at skælde ud på Djævleøen i almindelighed.

Vi fastholder dog vores vurdering, som er, at mange af stederne langs kanalen er skåret over det samme koncept i en grad så man vanskeligt kan se forskel. Det er der i og for sig ikke noget galt i, specielt ikke når det netop er en caféfrokost man trænger til. Og når vi ikke føler os kaldede til at beskrive fortovsserveringen eller de de små borde med kuvertopdækning i yderligere detaljer, skyldes det at det kan den besøgende lige så let selv se sig ud af ved en spadseretur langs den caféspækkede kanal.

Dankort


You'll never walk alone

A.L. Passagen 2, 6000 Kolding
75 50 80 44 www.denengelskepub.dk
10
11
Fadøl (Virklund IPA, Hartmann Erbschänk, Kolding Bryglaug Porter, Bombardier, Budejovicky, Adler, Guinness, Tongerloo, Herslev, Asgaard ofla.) Fadølsudbuddet varierer. Rigtig mange gode flaskeøl og whiskyer.
ma-ti: 00; on: 01; to: 02; fr: 03; lø: 04; sø: 20; 9
0,5 l Virklund IPA: 45; Lokalt
Fjernsyn, spillemaskine 24.02.09
Anmeldt første gang 10.07.02
You'll never walk alone har efterhånden ligget her på adressen i mange år, og det går ganske godt. Ølentusiasmen har tilsyneladende bidt sig fast, også her i krisetider.

Ganske vist fungerer pubben her også som et almindeligt værtshus hvor med jævne mellemrum midaldrende mænd vælter ind og hilser pænt på bartender Lone, som de øjensynligt kender bedre end sig selv, hvorefter kursen sættes lige over mod spillemaskinen i hjørnet. Når den på automatik er sat til at koge en håndfuld tyvere, går de videre til baren hvor Lone serverer en almindelig pilsner.

Ikke desto mindre er der også god gang i salget af specialøl. Denne tirsdag aften hvor der samtidig er traditionel pubquiz om trivialviden, sælges stedets egen porter (de kalder sig Kolding Bryglaug) i stort tal. Den er en ganske udmærket basisporter, omend måske lidt anonym. Så er der straks noget mere spræl i den fremragende Virklund IPA, og endelig kan man jo forsøge Danish Dynamite der bliver håndpumpet fra verdens eneste engelske telefonboks der er ombygget til real ale-svaleskab. Men folk drikker heldigvis hvad de har lyst til, og her er stuvende fuldt med folk der allerede nu ved hvem der løb af med Oscarstatuetterne i nat, og hvilket engelsk fodboldhold der vandt pokalfinalen i 1973.

I konkurrence med alle Koldings madserverende udskænkningssteder løber You'll never walk alone let med prisen som Koldings bedste værtshus. Her er hele pubinteriøret, inklusive en spillemaskine der lyder som Johnny Weissmüller. Et himmerige for den tørstige østjyde.

Dankort, Masterkort.


Cafe Århus

Nørre Allé 18, 8000 Århus C
86 17 90 44
8
9
Fadøl (Tuborg, Tuborg Classic)
ma-to: 22; fr-lø: 01; sø: 18;
alm.: 15; 0,5 l fad: 25; Lokalt
Fjernsyn, spillemaskine 16.07.04
Århus' Istedgade med sine shawarmabarer og 7-11'er ligger uden for den seksdelte panoramarude. Nørre Allé hedder den godt nok her i Danmarks mindst lille provinsby, og den er ikke til at skelne fra det ærkekøbenhavnske brokvarter, og i dette tilfælde er det godt. Vi har brugt lidt for meget tid på mundskægspubber hvor fadbamsen koster humlen ud af øllet.

Nu er vi derimod kommet til det rigtige Århus hvor mænd kan være ynkelige og nikke skaller, og hvor kvinder kan skrige gennem marv og ben. Det gør de så, og der sker en hel masse - som Kbhguides maskinist venligt gør opmærksom på - men det er ikke for alvor af interesse. Stedet lever sit eget stille, støjende liv; folk beder om: Eve, ka jæ få en liljn enn te'. Bartenderen hedder nemlig Eva. Og Eva har travlt med at holde glasset fuldt, næsen tør og styre tyve vilde heste. Den ene anmelder har egentlig aldrig været i Århus og er måske lidt skuffet over at det bare er som hjemme, men det er rart at vide at man også her i fald man skulle have et par timer med begrænset økonomisk råderum at tilbringe, ikke er henvist til de dyre citypubber, men kan fortrække til Århus' Østerbro hvor jordens salt holder til.

Musikken, nå ja, den er der, og så vidt vi kan høre, går den an.
Dankort