Indre Nørrebro

Selv om man også i den indre del af Nørrebro finder agtværdige ølsumpssteder som Valdemar og Klovnen, er bydelen mere præget af det yngre publikum og deres forkærlighed for stålborde. Således finder man på Blågårds Plads og Sankt Hans Torv et stort udbud af etablissementer som måske mere kalder på kaffedrikkeren end ølentusiasten. Der er dog ingen grund til at fortvivle hvis man er til gammeldags brokvarterværtshuse, for de findes også her, og i øvrigt kan man jo i værste fald bare fortrække til ydre Nørrebro hvor de dukker op i hobetal.

Henter kort...

Eventuelle kommentarer og rettelser til værtshusene i området er velkomne.


Cafe 44

Rantzausgade 44
35 39 75 38
6
6
00;NB Sidste udskænkning 2330 6
Alm.: 14; indtil kl. 14 alm: 10 Lokalt, sumpet, også ældre.
Spillemaskine, jukebox. 27.12.04
Anmeldt første gang 14.10.98
Navnebroderen til Amagers nu hedengangne Cafe ditto har ikke større ambitioner og overlever næppe når de sidste stamkunder er gået hjem. At dømme efter deres tvivlsomme huld denne aften varer det sikkert kun nogle få år. De sidder småskumlende i hjørnerne og tænker på hvor langt invalidepensionen rækker. 44 er gammel, men alligevel med nogen fornyelsestrang for ikke så længe siden. En lille staldbås og varme farver giver indtryk af texaspåvirkning, men det gamle bedstemorbroderi og de ophængte billeder fra fotoalbummet kan nu ikke forråde stedets sande karakter: Nørrebroslum på godt og ondt. Der er også lidt snak ved et bord oppe ved den lille bardisk, men ellers startes jukeboxen når gæsterne ikke kan klare stilheden længere. Musikken er stille blues og dansk pop anno Gustav Winckler.

PS. Her fandt vi det mest imponerende stativ med raflebægere vi endnu har set.


Café Avss

Ravnsborggade 19
35 39 39 10 www.avss.dk
7
8
Fadøl (Stella Artois, Leffe Franciskaner Hefe, Saint Landelin Noël)
ma-lø: 00; sø: lukket; 8
0,4 l fad Stella Artois: 40; Fortrinsvis ældre lokalt
10.12.05
Her på stedet lå der vist oprindelig en bodega af en slags, selvfølgelig gjorde der det, vi er jo på Nørrebro. Så kom der en café, og så kom der en café, selvfølgelig gjorde der det, for vi er jo på Nørrebro i det enogtyvende århundrede. Og nu ligger Café Avss her, og det har den selvfølgelig ikke gjort så længe, for det gamle bodegaklientel der udgør det naturlige geografiske grundlag søger tilsyneladende noget andet. Her sidder godt nok et par klassiske ældre brokvartersherrer og -damer og diskuterer hvor mange slags frugt man ifølge tv-doktoren skal have om dagen, men de er nu nok gået forkert; i hvert fald står jogginglooket dårligt til det køligt æstetiske Avss.

Kombineret ejerskab og betjening er beundringsværdigt sødt, men det formår ikke at overdøve indtrykket af en hel fantasiforladt og selvdød indretning. Vi indrømmer at vi faktisk ikke forstår det: Hvordan kan noget der er veldrevet, propert og bundseriøst være så ligegyldigt? Men vi skal heldigvis ikke forstå det, vi er jo ikke værtshusholdere.

Dankort


Barstarten

Kapelvej 1
35 24 11 00
7
8
Fadøl (Tuborg Grøn, Classic, Hvede, Staropramen)
ma-on: 00; to: 02; fr-lø: 03; sø: 22; 8
alm.:26; Yngre
27.03.04
Af hensyn til vore yngre læsere, hvis vi da har nogen, må vi hellere lige gøre opmærksom på at Baren her er ret nyStartet. Her lå i De Gode Gamle Dage en nørrebrosk institution, nemlig Det Gode Gamle Gyldne Krus hvor man altid kunne gå hen en morgen ved fire-femtiden og få tæsk i billard og blive smidt ud af en stor tyk mand med stort tykt skæg når man var blevet for overrislet, hvilket på den tid ville sige en hel del.

Men der er jo ingen grund til at dvæle for længe ved det gamle lort som jo alligevel er væk for evigt, så lad os vende blikket mod Barstarten og nutiden. Her er godt nok en lang, lang bar i noget mærkeligt zebrastribet træ, og her står så en ung fløs og betjener fadølshanerne. Lidt overraskende kan vi godt få serveret helt almindelige Hof og Tuborg i næsten helt almindelige flasker, men hvem har dog fået den idé at servere de i forvejen iskolde øl i dybfrosne glas? Priserne er der ikke noget overraskende ved, tænker vi mens vi vender og drejer vores sidste skajabeom og funderer over hvad Barstarten i grunden bibringer kvarteret og forbrugerne. Jo, her er godt nok god plads, bordene er zebrastribede lige som baren og udstyret med salt- og peberbøsser, der er et slyngelhjørne hvor fire unge fløse forsøger at fylde et lille rundt bord med tomme fadølsglas, her er tre rødvinsdrikkende piger som retfærdigvis er en del kønnere end De Gode Gamle på Kruset, her er store vinduer så alle kan se både ind og ud, og så er her noget rædselsfuld muzak som vi heldigvis aldrig har hørt før. Tilmed er her sterilt som i en færgebar eller en lufthavnslounge, så hvis Kbhguide nogensinde skal fremvise dansk cafékultur for en frygtsom udenlandsk investor, tager vi ham måske med herind. Det havde vi nok ikke turdet på Det Gyldne Krus.

Dankort


Café Blågård's Apotek

Blågårdsgade 20
35 37 24 42 www.kroteket.dk
9
9
Fadøl (Jacobsen Extra, Hancock Pilsner, Limfjordsporter, Hancock Lager, Gambrinus). Mange Single Malt Whiskies
02; 7
0,5 l Hancock pilsner.: 36; Nørrebroere, mange i den modne alder
Trådløst netværk, billard, backgammon 02.05.08
Anmeldt første gang 05.01.00
I vores revolutionære ungdom var Apoteket kendt som tilholdssted for DKUere, og Blågårds Plads' største værtshus skammer sig ikke over sin fortid. Med risiko for at støde venstrefløjsfeinschmeckere og blande bogstavkombinationerne fra dengang sammen formoder vi da at Socialisten Weekend på avisbordet er udtryk for at 70ernes kampånd stadig lever her i resterne af den sorte firkant. I hvert fald er uniformeringen blandt gæsterne denne fredag sort i sort, både i klædning og sminke, så noget tyder på at de fatalistiske ungdomshusværdier triver her.

Ellers må det smukke gamle apotek nok siges at have bevæget sig i den mere neutrale, måske lidt intellektuelle, retning med lidt billedkunst (vist nok af typen fidus) på væggene, en permanent skulpturudstilling og regelmæssig optræden. Vi forestiller os både aldrende gråskæggede gymnasielærere til jazz om søndagen og mere gang i den på de ungdommelige gå-i-byenaftener. Det robuste lokale med gule vægge og klinkegulv kan godt holde til at være samlingssted for en varieret skare, og vi kan berolige de kommunistforskrækkede med at der da også findes ølsøgende slipsemænd der sikkert mere er til Jyllandspesten end Arbejderavisen. Denne lille skare er denne fredag aften europæisk ansporet og går ombord i de belgiske bryg.

Flere lokale beboere vi har talt med, berømmer stedet.

Rygelokale.
Dankort


Broens Bodega

Sortedam Dossering 45A
35 35 43 36
8
6
22; NB Åbner klokken 24; lø: lukket 7
alm.: 9-13:10; 13-00:13; 00-5:18 Lokalt
Spillemaskine 05.09.98
Anmeldt første gang 13.05.96
Broen har åbningstider der er til at forstå. Der er kun lukket mellem 22 og midnat. Til trods herfor er her ikke overmåde velbesøgt ud på morgenen selv om Broen vel sagtens kan konkurrere stilmæssigt med andre morgenværtshuse i området. Et stort lokale med baren i den fjerneste ende og med en skillevæg med to store åbninger i midten. Indretningen er gammeldags forsømt halvfjerdseragtigt og med en del afskallet tapet. Den ophængte kunst er ret ligegyldig, men man har dog et søstykke til at stimulere selvbevidstheden (et billede af huset hvor Broen ligger på hjørnet). Det virkelige tema her er stjålne (eller forærede) skilte. Overalt hænger gamle officielle skilte og reklameskilte. Nogle er morsomme i sammenhængen, men i hovedsagen er de kun hængt op da man alligevel havde dem.

Ca'feen Funke

Blegdamsvej 2
35 35 17 32
7
7
Fadøl (Carls speciel, Hof)
sø-on: 02; to-lø: 05; 7
0,5 l fad: 32; Yngre cafépublikum
Flippermaskine, fodboldspil 21.12.06
Anmeldt første gang 08.01.99
Siden vi var her sidst, er der intet sket på Funke, og det siger en hel om stedet. Sankt Hans Torv vil helst være smart og moderne, men Funke er ikke rigtig med på ideen. Her er lige så luvslidt som da vi kom her i de glade studenterdage og drak SU-en eller hvad man nu havde, op. Og det er vist stadig det lidt økonomisk skrabede publikum fra Panum, HCØ og tilbageværende indfødte nørrebrogensere der kommer her. Her er nusset, bart, som regel larmende, og det anarkistiske look fungerer tilsyneladende fint adskillige år efter de stormende dage i 93.

Cafe Cikaden

Griffenfeldsgade 41 / Korsgade.
35 37 18 89
7
JT:6 - LKL:8 Ekstrem cafeagtig
3
00 7
alm 14; 0,5 l fadøl 22 Lokalt og vist fortrinsvis somalisk.
Fjernsyn. 16.06.96
Lukket


Det gyldne Krus

Kapelvej 1 v. Assistens kirkegård
35 39 58 28
7
6
05 7
alm 15 Lidt sejt.
Billard. 09.04.96
Lukket


Det Rene Glas

Nørrebrogade 64
35 35 67 80
9
8
Fadøl (Tuborg, Classic)
02; 6
-17: alm.: 10; 17-: alm.: 16; stor fad: 20; Lokalt, lidt slidt.
Jukebox, spillemaskine, fjernsyn. 28.05.11
Anmeldt første gang 05.09.98
Der var engang da Det rene Glas spillede en stor og vigtig rolle i Nørrebros spirituøse liv. Det indgik et art symbiose med naboen Det Gyldne Krus som hen ad syvtiden drejede nøglen om, og de standhaftige drukmåse kunne så gå lige over gaden og møde ligesindede på Glasset der var stærkt og morgendueligt.

Det var dengang. Til forskel fra Kruset der i mellemtiden har lidt cafédøden, har Det Rene Glas overlevet, men det er i en noget forhutlet og vingeskudt form. Ved at stryge morgenåbningen er det kommet til at ligne alle de andre så hårdt pressede klassikere hvor folk kan sidde om aftenen over et sæt og diskutere EU og Lone Kellerman samt andre vigtige ting der angår rigets fortsatte beståen. Og tidens tand er hård ved disse gamle arbejdersteder; mon Det Rene Glas klærer skærene? Kom og se verden af i går før det er for sent.


Diligencen

Korsgade 8
35 37 52 48
8
6
Fadøl (Hof, Carls special, pt. Carls Jul)
00;
8-13: alm.: 14; alm.: 18; Lokalt
Billard, spillemaskiner, fjernsyn, laks 10.02.07
Anmeldt første gang 26.06.00
Selv om Blågårdskvarteret lyder meget centralt, er det alligevel nok de færreste tilfældige forbipasserende der har opdaget Diligencen som ligger og putter sig inde i en sidegade. Og her ligger det også med en typisk placering for sådan en ydmyg klassisk bar.

Navnet kan i hvert fald ikke være et tilfælde, for her er så westerninspireret at det må komme fra John Ford-filmen af samme navn. Men vi gik og troede at rigtige Texas-cowboydere spiste bøf og brune bønner, men nu viser det sig at de også er store lystfiskere. På en endevæg finder vi nemlig foruden en række pokaltrofæer inden for fiskeri og andre sportsgrene også en 20 kg. stor laks som en stamgæst fangede i 1992. I stedet for at lide den samme sørgelige skæbne som så mange af sine artsfæller der er hevet op af vandet, er denne blevet balsameret og er således gået til den evige ølhal, og herfra kan den nu fremover blive beskuet og selv beskue Bumlestuen og det beskedne lysshow ved baren alt imens den hører på lystfiskerhistorier.

Det skal derfor ikke skorte på tilskyndelse fra vores side til at slå et slag til venstre ned ad Korsgade i stedet for at drikke det dyre øl på Floras.


Cafe Egetræet

Rantzausgade 39
35 37 10 13
6
5
Cigaretter
sø-lø:06-00; 6
Alm.:10 Lokalt stampublikum, sumpet.
Jukebox, spillemaskine. 14.10.98
Lukket

Jah, der er en stor ventilator i loftet, men ellers er det sparsomt med attraktioner på Egetræet som er et lille lokalt sted for et ældre decideret stampublikum som til gengæld hygger sig gevaldigt. De lysegrønne vægge matcher dugene på spisebordene der er udstyret med netop ét askebæger pr. styk.

Lokalet deles af baren, så der opstår to afdelinger, men den ene bruges tilsyneladende mest som lager for overskydende stole. Hovedindtrykket er lidt hen i retning af frokoststuen på en fabrik hvor man hvert øjeblik forventer at se Olsen-banden snige sig ind foran den sovende vægter.

Bortset fra jukeboxen spilles der et bånd som vendes hver halve time.


Escobar

Blågårdsgade 29A
35 39 96 06 www.escobar.dk
7
8
ma-lø: 00; sø: 22; 8
Alm.: 22; 0,4 l alm. fadøl: 34; Spisende cafepublikum
27.08.07
Escobar er efterhånden gammel i bybilledet. Her har der været brugscafé i en årrække, og blågårdsnørrebrogenseren kan hænge over en avis eller snuppe sig en standardbrunch som de ser ud på de fleste caféer. Det er med andre ord bedre egnet til et uformelt møde end en egentlig hyggetur i byen.

Denne mandag herskede der en lidt sløv stemning, ikke mindst bag baren hvor bartenderen kunne bruge imponerende lang tid til at finde et glas og knappe en øl op.

Om sommeren lever Escobar bedst, og udenfor er der næsten lige så mange pladser som indenfor. Øludbuddet er det lidt skrabede cafesortiment, men de fleste drikker vel også kaffe.

Dankort


Café Fedthas

Nørrebrogade 48
35 37 44 14
9
8
Tuborg, Classic og Guldtuborg fra fad. Corona og Budweiser på flaske. Cigaretter. Sandwiches o.lign.
01; sø: lukket 8
alm.: 19 Yngre
Pool, flipper, bordfodbold 14.10.98
Lukket

Fedthas har skiftet navn til Temple Bar.


Floras Kaffebar

Blågårdsgade 27
35 39 00 18
9
8
Fadøl (Dark, Carls special, Tuborg, Hvede)
ma-on: 00; to-lø: 01; sø: 23; 8
Et kubistisk mareridt med fragmenteret perspektiv hvor beruseren får sin sag for, men ganske flot dekoration.
Stor fad: 38; Yngre lokalt
Kaffemølle 10.02.07
Anmeldt første gang 18.04.00
I vore dage hvor man næppe kan få øje på Blågårds Plads for flyvende brosten og brændende biler, kan det være let at glemme at pladsen i de forrygende firsere blev moderne blandt den type førstegenerationstilflyttere som valgte at tilbringe studieårene i kvarterets små listige lejligheder og i de små hippe cafeer som opstod dengang og siden erobrede bydelen. Floras opstod jo også i de glade firsere og holder stadig fanen højt som samlingssted for de begavede unge som aldrig kunne drømme om at besøge de rester af originalt nørrebrosk bodegamiljø man efterhånden kun finder i Rantzausgade og de ydmyge sidegader. Zinkdisken, de store vinduer, fortovsserveringen og de let kitschede cafeteriamøbler er jo efterhånden blevet standard, men hér var de først.

Selv om det angiveligt skulle være en kaffebar, slynger det overvejende yngre publikum med en forfriskende stor kvindelig andel da også en del fadøl i halsen, og her er pæn gang i den til ud på de sene timer, så næste generation af gæster i byens natteliv er jo næppe helt fortabt.

Dankort


Cafe Gavlen

Ryesgade 1
35 37 02 37 www.cafegavlen.dk
9
10
Fadøl (Hof, Carls Special, Budojovice, Hoegaarden). En del gode udenlandske øl fra flaske. Er man til belgisk, er det her afgjort et godt sted.
01; 8
0,5 l Budojovice: 46; Leffe Blonde på flaske: 35; Lokalt nørrebropublikum
27.03.08
Anmeldt første gang 08.09.03
Café Gavlen skulle vist have været en rigtig moderne cafe til de kommende generationer af Nørrebroborgere, men her i Ravnsborggade, den hvide ghetto, sidder folk vist mest hjemme i stuerne og ser fjernsyn. Standardcafeen Gavlen står derfor det meste af tiden halvtom, men den kan nu godt anbefales varmt, for en gang imellem er stille samtale med en ven og en kvalitetsøl netop hvad man har brug for.

Men omkring frokosttid går det gerne stærkt, og der er ingen tvivl om at Gavlens omsætning hjælpes godt på vej af de efterhånden helt ustyrlige priser som naboen Nørrebros Bryghus efterhånden tager for sit øl. Folk vil ikke være til grin længere og går så ind på Gavlen og får ganske udmærket øl dér i stedet.

Dankort


Gokken og Kokken

Nørrebrogade 114
35 39 23 18 www.gokkenogkokken.aok.dk
8
8
Fadøl (Grøn, Classic, Rød, Porter, Kilkenny, Guinness); en del mad, bl.a. gode burgere til 22
ma-on: 00; to: 01; fr-lø: 04; sø: 22; 8
alm.: 22; 0,5 l fad: 32; Yngre, sort tøj og mundskæg
Spillemaskine, bordfodbold, fjernsynsprojektor 20.04.00
G&K lå jo oprindelig i den mindre fashionable ende af Nørrebrogade og var sådan set meget hyggeligt. Da garagen blev bulldozet for at gøre plads til en grimrian af et butikskompleks som nu huser en café ved navn Castro, flyttede Gokken ind i det forhenværende Kafeen ved Runddelen. Det ligner ikke det gamle Gokken og Kokken, det gør det ikke. Vi kan faktisk ikke helt forklare hvad det egentlig ligner, men her er nogle fragmenterede indtryk. Vi er i et stort lokale holdt i hvidt og institutionsgrønt, udfyldt dels med cafeteriamøbler og dels med grønne plyssofaer. I hjørnet en muret, møgbeskidt kamin, flankeret af noget vi hidtil har troet var en dårligt udført efterligning af et rødt klippelandskab, men som ved nærmere granskning viste sig at være sække med brænde til ildstedet. Der er aldrig tændt op, men så ville bjergidyllen jo efterhånden også forsvinde. Det hele oplyses af et sæt armaturer som man kender og elsker dem fra jernbanestationer og parkeringskældre, og i baggrunden trykker Eric Clapton en koncert af på et kæmpelærred hvor man virkelig kan tælle hvert eneste skæghår. Andensalen gider vi ikke fortælle om i aften.
Gæsterne som lige nu mest er yngre par, er her ved halvellevetiden ikke nået meget længere end til at fordøje maden og hænger over et glas vin eller en cola. Her er masser af plads.

Dankort (Minimum 100 kr).


Joe's

Rantzausgade 2
35 37 09 89
7
6
Fadøl (Hof, Carls, pt. Carls Jul)
05 6
alm.: 15; Lokalt, og fortrinsvis yngre.
Billard, spillemaskine, fjernsynsstorskærm. 13.11.99
Lukket

På dette stærkt trafikerede hjørne er navnet netop skiftet på etablissementet til det internationale Joe's. Men ikke kun derfor postulerer hele fremtoningen café med store ruder og orangegule vægge. Ak, tænker man, men vi skal igennem det. Det er derfor til sin store overraskelse at man opdager at stedets sjæl i den grad er nørrebroværtshus med højtråbende, tungesnublende øldrikkere. Måske er det næste årtusinds trend at et rigtigt værtshus skal være madonna og luder i et. I denne hybrid har vi madonna udenpå og luder indeni, og det er jo langt at foretrække for det modsatte.
Men hvad skal man egentlig med en caféavisholder når den kun indeholder BT, og hvad skal man med kitsch for kaffedrikkere når klientellets hovedbeklædning er den obligatoriske taberkasket.

Musikken er moderne dansk pop.
Dankort


Kafeen

Nørrebrogade 114
35 39 23 18
7
3
00
alm 18; Halv fadøl 18 Yngre
Fodboldspil. Øverst 3 x pool: 10 kr./spil. 18.07.97
Lukket

Overtaget af Gokken og Kokken.


Kattens Kælder

Fælledvej 19
35 37 77 71
7
7
Fadøl (Tuborg, Classic, pt. Kylle, Kilkenny)
03 6
0,5 l fad: 26; Alm.: 17; Lokalt
Spillemaskine 10.03.02
Efter en nedslående ørkenvandring uden at finde et eneste åbent værtshus her søndag aften lige fra Nørrebro Station til søerne er det endeligt lykkedes at finde et sted som gider holde åbent, og det skal man da værdsætte. Men ellers er der ikke så meget at værdsætte på Kattens.
Der er en bar, rå, lidt rockeragtig atmosfære, så man kan koncentrere sig om det væsentlige: At snakke og drikke med sidemanden som også for enhver pris vil undgå at gå hjem.

Klovnens Billard & Bodega

Rantzausgade 70
35 37 06 10
7
8
2 slags fadøl (Tuborg, Classic, Dark)
ma-lø: 01; sø: 22; 8
0,5 l alm.: 32; formiddagspriser til 14; Lokalt
Jukebox, spillemaskine, billard, flippermaskine, fjernsyn 10.02.07
Anmeldt første gang 16.10.98
Klovnen er et ret stort værtshus beliggende på et hjørne, og den yderste del virker egentlig som en overdækket havestue med en ret kold atmosfære på trods af mange grønne planter og gardiner i franske nationalfarver. Der er en del borde og temmelig meget uudnyttet gulvplads der sikkert virker fint som dansegulv. Går man længere ind, kommer man til barlokalet hvor alle gæsterne opholder sig, og hvor der spilles. Så hér virker lidt varmere, og udsmykningen er mere tæt og består ligesom i havestuedelen af franskinspirerede klovnemotiver og dukker.

Allerede ved indgangsdøren argumenteres kraftigt for den ædle rygersag, så ikke-rygere skal i hvert fald ikke råbe for højt her. Og Klovnen er da også et sted der formentlig vil blive hårdt ramt når vore lovgivere - formentligt upåvirkede af Klovnens kvide - vil indføre rygeforbud. Men mon ikke den klarer det alligevel. Vi håber det.


La Copa

Åboulevard 50
35 39 25 43
8
6
Underberg
sø-on: 00; to-lø: 02; 6
alm.: 16; -22: Odense: 13; 22-: Odense: 16; Lokalt, ret blandet
Spillemaskine, billard, jukebox 10.02.07
Anmeldt første gang 13.11.99
Vores forrige besøg var en glad mandag aften hvor mange rigtig gode værtshuse ellers ikke er meget værd, men på La Copa var stedet pakket med gæster som fulgte den netop indblæste landskamp mod Israel på storskærm, og efter den danske scoring i tredje minut var det her simpelt hen månedens fest. I dag er det bare lørdag, men det er nu helt tænkeligt at mange af de tilstedeværende er de samme som var her på hin mindeværdige aften. Om de har været hjemme i mellemtiden er ikke lige til at sige, for La Copa har potentialet til den slags heldagssump med tilhørende skrålen og snøvlen som kendetegner brokvarterernes ældre værtshuse, men rent faktisk virker klientellet på denne side af Åboulevarden sjovt nok mere frederiksbergsk end nørrebrosk.

Dankort


Café Louise

Nørrebrogade 5
35 39 28 66
8
7
Fadøl (Grøn Tuborg, pt. Sne)
sø-to: 06; fr-lø: 07; 6
alm.: 27; Lokalt, yngre.
Dart, spillemaskine, telefon. 01.03.08
Anmeldt første gang 05.09.98
En klassisk natcafé der selvfølgelig også er udsmykket med van Goghs maleri af samme navn. Louise er ikke for de svage, for her åbner man først kl. 01. Det store rykind kommer først efterhånden som nabostederne på Nørrebrogade og Sankt Hans Torv lukker. I dette vinkelformede lokale med baren i midten finder man altså nattens sidste tørstige sjæle som ikke går hjem før lyset bryder frem. Publikum har i de senere år ændret sig noget, tror vi. Muligheden for at møde Gud og hvermand er der stadig, men der er kommet flere unge mennesker af autonomt tilsnit. Indretningen er, bortset fra van Gogh som alligevel hænger over det hele, ikke noget at skrive hjem om: Mørkt og noget nusset filt på gulvet, slidte møbler, vægge i en farve anmelderne ikke kender navnet på, og små vinduer der ikke tilbyder nogen som helst udsigt over Nørrebrogade. Til gengæld er det også umuligt udefra at se ind, så på Louise kan morgenbranderten plejes i fred. Yderdøren i den flotte graffitiprydede facade er almindeligvis låst, så ring på klokken.

Dankort, men det duede ikke.


Mexi Bar

Elmegade 27
35 37 77 66
10
9
Fadøl (Tuborg)
sø-on: 02; to-lø: 03; 8
0,5 l fadøl: 30;
Yngre 27.12.04
Advarsel. Nu kommer der en meget fordelagtig anmeldelse af et værtshus på Nørrebro. Måske ikke helt så god som den burde være, for hvordan yder man retfærdighed over for en gammel institution i miljøet der bare leverer varen år efter årti uden at slå på tromme for sig selv. Mexi Bar har ligget her længe, og er stadig nutidig, fortidig og retro uden at vide det. Her har københavnere i adskillige år hængt under halvtaget på den mest diminutive strandbar man til dato har set 2000 mil fra Yucatanhalvøen. Og det bliver de ved med.

Nu mandag aften er her bare stille og hyggeligt med god popmusik, og folk kan snakke om at Amager ligger langt fra Lyngby, men i weekenden har vi oplevet liv, glæde og lange nætter. Sådan er det sikkert endnu. Prøv selv at kigge forbi.

Dankort


Munkestuen

Nørrebrogade 56
35 37 67 00
7
5
00;
alm.: 13; før kl. 18 og hele søndagen: 11; Ældre lokalt
Fjernsyn, bowlingspillemaskine. 13.11.99
Lukket

Der skal jo også være et værtshus på Indre Nørrebro til folk der hverken er unge, smukke, autonome, indvandrere eller kaffedrikkere, og det har man så her i et lille røgfyldt lokale hvor de midaldrende damer kan få sig en sludder med hinanden over den øl der skal pleje teinten. Som det således fremgår er klosterstemningen ikke særlig fremtrædende da vi hverken ser munke eller nonner, men man har da en lille glasmosaik med et middelalderligt fransk damebillede under skiltet 'Emdrupvej' og over den udstillede blæsebælg. Bortset fra dette kulturelle indslag ser vi kun det klassiske nørrebromiljø med egetræsborde og parisertoastreklamer.

Musikken er spag fra radioen.


Cafe Nørrebro

Griffenfeldsgade
7
5
00 6
alm 10 Lokalt
Spillemaskine. Fjernsyn. Jukebox. 16.06.96
Lukket


Nørrebro Bryghus

Ryesgade 3
35 30 05 30 www.norrebrobryghus.dk
9
9
Fadøl (5-9 faste og skiftende hjemmebryggede); whisky; ikke meget andet.
ma-on: 00; to-lø: 02; sø: 22; 9
0,4 l fadøl: 49; Citypublikum med anstrøg af Nørrebro
Cigaretmaskine 10.12.05
Nørrebro Bryghus lyder jo traditionelt og nostalgisk, og man kan jo let forestille sig en baggård hvor bryggerknægtene triller øltønder ud til den ventende hestevogn, som kører ned om hjørnet til beverdingen med savsmuld på gulvet. Her ville arbejderne tage sig en tår til og fundere over om Stauning nu kunne vinde valget (det kunne han jo). Men nej. Som det sikkert vil være mange bekendt, er Nørrebro Bryghus et af fyrtårnene i den nylige grasserende danske ølentusiasme. Et mikrobryggeri i halvindustrielle dimensioner (makromikrobryggeri?) med udsigt til de store rustfri ståltanke hvor den næste omgang New York Lager eller Bombay Pale Ale ligger og bobler for endelig at blive serveret i restauranten ovenpå eller i caféen nedenunder.

Vi sidder selvfølgelig nedenunder på stengulvet, ved et rødt, rundt cafébord, og drikker vores fadøl. Her er ganske pænt besøgt på denne lørdag eftermiddag op mod jul, og klientellet er et bredt udsnit af det befolkningssegment som ikke skræmmes af en literpris på godt over de hundrede. Bortset fra at her udskænkes en snes varianter af eget bryg, adskiller kælderen her sig egentlig ikke meget fra så mange andre cafeterier. Her er lydt og larmende, det trækker når yderdøren går op, og musikanlægget kan fra tid til anden anes i den almindelige snak og skramlen. Der er sikkert en eller anden gennemtænkt æstetisk plan med det, men den virker altså ikke helt. De formildende elementer er det gode øl og udsigten til bryggeriet der herfra nærmest ligner en katedral til øllets ære.

Dankort

Stedets hjemmeside er meget normal og upåfaldende bortset fra at man downloader flere megabyte inden plugin'en virker.


Nørrehus

Griffenfeldsgade 6
35 39 23 80
7
6
Fadøl (Leffe)
sø-to: 00; fr-lø: 02; 6
Alm.: 17; Lokalt
Billard, pool, telefon 10.02.07
Anmeldt første gang 22.12.00
Man kan som bekendt bygge et hotel af is og sne, og man kan sågar bygge et eventyrslot af legoklodser, men ikke nok med det. På Nørrehus er man ved at bygge et helt værtshus af ølkasser. Her i baglokalet hvor stamgæsternes snøvlen ikke overdøves af nogen form for musik, er man i hvert fald i gang med at dække de originale bærende konstruktioner med byggeelementer fra landets store bryggerier. Ellers er alt stort set uforandret. Om julepynten er fra i år eller fem år gammel, er ikke lige til at sige, og hvem interesserer sig egentligt for noget så forbigående når tiden har stået stille i evigheder.

Har man lyst til at opleve at man ikke oplever det fjerneste, og skal det hele undlade at ske i tætte røgtåger og lyserøde blondegardiner, så er Nørrehus måske lige sagen.


Osborne

Elmegade 23
35 39 99 17
9
7
Fadøl (Tuborg, Classic, Staropramen, Tetley's, Guinness)

0,5 l Guinnes: 40; 0,5 l alm.: 35; Lokalt, selv om de måske er fra Australien.
Fjernsyn 01.03.08
Anmeldt første gang 27.12.04
Vi har tidligere beskrevet Osborne som et studentikost sted for de lidt nussede, men stadig smarte, unge mennesker i Nørrebros inkvarter, og det skal vi såmænd gerne stå ved. På den anden side er stedet vel efterhånden så gammelt og veletableret at en vis veneration må være på sin plads. Det er med gensynsglæde at vi igen går ned i kælderen på et ellers meget forandret Elmegade for at sætte os ved et af de karakteristiske borde hvor glastoppen dækker over en lille strandbred med forskelligartede rariteter.

Her er stadig gedigen rock og blues i højttaleren og sorthvide billeder af populære kulturikoner. I baren diskuteres, på engelsk, nogle eksotiske problemer med Windows-desktoppen, for meget andet er der ikke at snakke om sådan en sløv mandag aften. Vi andre sidder og savner gadens forsvundne værtshuse og glæder os over at Osborne stadig er lige så spøjst som i gamle dage.

Rygning.


Props Coffee Shop

Blågårdsgade 5
35 36 99 55 www.propscoffeeshop.dk
10
9
Fadøl (Hof, Carls special, Leffe). En del whisky.
ma-on: 00; to-lø: 02; sø: 23; 6
0,5 l alm.: 40; Yngre citypublikum, klidmostrenes døtre
Fortovsservering 17.09.12
Anmeldt første gang 24.09.02
En nu afdød ven af Københavnsguiden havde dette særprægede værtshus som sit yndlingssted og mente følgelig at netop den var solsystemets centrum. Måske var en af årsagerne til hans entusiasme at bartenderne serverede Laphroaig i 10 centiliters-doser i stedet for 2, men det er en fejl de i mellemtiden desværre er blevet opmærksomme på. Det kan vi konstatere nu hvor vi igen sidder i Props Kaffebutik - som den kalder sig selv om langt de fleste drikker øl.

Når denne anmeldelse læses, har alle sikkert glemt det nylige knivdrab på den nærliggende Café Louise, men vi benytter alligevel lejligheden til at filosofere over Indre Nørrebros sammensatte natur. I dette lille intense område findes stor diversitet. Fra gadebander til studerende. Fra subsistensløse til den kreative klasse. Fra rådne morgenværtshuse til trendy cocktailbarer. Props henvender sig til den mellemvare i nørrebrosegmentet som indeholder studerende, bohemer og den slags cafégængere der gouterer det lidt rå og upolerede med tryghedsgaranti. Stedet lægger sig i den efterhånden gamle tradition som vel blev startet af Floras Kaffebar og Kates Joint, og som bare bliver mere og mere bæredygtig i takt med den såkaldte gentrification af kvarteret. Her er en sand overflod af unge kvinder af den filosofistuderende variant, og det kan der jo ikke protesteres meningsfuldt imod, men monokulturen er næsten i strid med kvarterets ånd.
Dankort


Pussy Galore's Flying Circus

Sankt Hans Torv 30
35 24 53 00
6
5
Fadøl (Grøn, Classic, pt. Sne)
02; 8
0,5 l alm.: 38; Ikke alene skal man give 38 for en øl, man skal give 38 for en tynd øl. Flippernes yuppieagtige efterkommere
Go-cardholder, avisstativ. 27.12.00
Det påstås at et længerevarende ophold i en helt mørk, lydisoleret beholder kan bibringe offeret dyb selverkendelse og måske endda interessante hallucinationer. Det er muligvis det samme mål der søges opnået ved teknofester hvor man danser i timevis til de samme bevidstløse maskinrytmer. Er man til fast food og pulverkaffe og søger hurtige erstatningsoplevelser, kan et besøg hos Pussy Galore måske give en svag afglans af hvad total sensorisk isolation kan betyde. Her er sådan set ingenting bortset fra stole, borde og bar. Hvor man ikke har haft fantasi til at lave en gul væg, har man såmænd bare sat et vindue i, så vi kan se ud på torvet som i mørke og småregn egentlig heller ikke byder på mange oplevelser. Skal der siges noget til forsvar for Pussy Galore, må vi fremhæve de mange smukke unge piger som af uudgranskelige årsager vælger at tilbringe deres aften her.

Musikken er ikke lige tekno, men da vi kun lige aner basrytmerne, bliver indtrykket lidt det samme.
Dankort


Café Ravnsborg

Ravnsborggade 16A
36 35 52 63
6
5
Cigaretter
01 7
alm.: 12 Lokalt
Billard, jukebox, spillemaskine, fjernsyn 14.10.98
Lukket

Et ikke særlig bemærkelsesværdigt værtshus hvis indehavere ikke har taget sig nævneværdigt af pludselig at befinde sig i Nørrebros nye latinerkvarter. Aflangt lokale hvor vi i den ene ende finder et billard der også bruges til at opbevare ølkasser under. Der er dog ikke plads nok, så der står også en del kasser rundt langs væggene. Ellers seks mindre borde af den almindelige værtshusslags af egetræ. Desuden er der midt i lokalet et ret stort bord der i weekenden fra kl. 9 om morgenen er centrum for en del leben. Indretningen er typisk med mørkt træ, mørkerøde vægge og et nusset gulvtæppe. Bortset fra et par små marinemalerier udgøres udsmykningen af broderede billeder af flasker og glas, staldlygter af den slags med en masse små farvede glas samt forskellige opslag i dekorative plasticcharteques. Hvis man ikke fodrer jukeboksen er her helt stille.

Dankort


Renaissance

Åboulevard 50
35 35 57 11
8
6
05; 8
alm.: 25; Ubeskriveligt
08.03.03
Lukket

Hedder nu Tøjten og Tærten

Jamen, er det ikke forunderligt? Anmelderne er ført tilbage til de glade dage hvor vi sad på dollarbaren i Leningrad. Farven på dugen er den samme, og det er valutahungeren hos halvdelen af klientellet også. Klaverbokseren i det hedengangne Sovjetunionen var en anelse mere sofistikeret hvilket ikke siger alverden, men i øvrigt er stedets omdrejningspunkt det samme, og at man også kan se det i København, er da en tanke værd.

Når vi nu sammenligner med østblokken, er det måske nok lidt urimeligt, for vi sidder i noget der ligner et pænt provinsparcelhus i Tarm, men klientellet er lidt anderledes da her hverken er bondetampe eller landbokoner, men tværtimod en ret homogen bestand af ældre københavnerinder og mellemøstlige yngre mænd. Hvad den cocktail så kan afstedkomme, er vi ikke frække nok til at påstå, men klaverbokseren spiller Thøger Larsen, og så finder folk jo hinanden.


Scala

Ravnsborggade 8
35 35 30 42
7
5
01 7
alm.: 15; 9-18:alm.: 11 Lokalt stampublikum
Spillemaskine, telefon. 11.04.01
Anmeldt første gang 14.10.98
Scala ligger på trods af navnet over for Nørrebros Teater, og temaet her er ganske givet de skrå brædder. Langs den ene bagvæg sidder man på bedagede teaterstole, men i øvrigt er møblementet i almindelig nørrebrostil med veltjente træborde og -stole. Udsmykningen udgøres af billeder af kendte skuespillere fra mindre kendte forestillinger og plakater fra klassiske forestillinger samt et stort portrætbillede af PH. Det hele er ophængt på gule vægge med guldmalede trælægter som faktisk får hele menageriet til at illudere teaterfoyer. Alligevel er her et strøg af spartanitet som sikkert behager stamgæsterne, men som man skulle tro ville få teaterpublikummet til at holde sig væk. Men ved kontrolbesøget i dag lykkedes det at se et eksempel på at man faktisk godt kan bære kappen på begge skuldre, for udover at være almindeligt slammet lokalværtshus er man også spisested med let frokost for det ankommende publikum til Nørrebros Teater.

Op af en trappe kommer man til et dagligstuelignende baglokale med en mikroskopisk bardisk.

Musikken er afdæmpet, tilfældig, ældre popmusik.


Sebastopol

Sankt Hans Torv 32
35 36 30 02 www.sebastopol.dk
8
10
Fadøl (Hof, Carls, pt. Carls Jul)
sø-to: 01; fr-lø: 02; 8
Stor, men ikke for stor pilsner fra fad: 38; Yngre efterkommere af yuppier.
27.12.00
Her på revolutionspladsen for kampen om Maastricht må vi konstatere at selv hjemstedet for hætteklædte autonome er overtaget af folk der kun drikker øl hvis det er fra fad eller er udenlandsk. Ellers gør prisskiltene kun noget ud af kaffe på fransk og forskellige årgange af Dom Perignon. Måske er det ikke mærkeligt, for på trods af det grusiske navn ligner det betænkeligt et fransk konditori.
Det lydlige udtryk udgøres af den temmeligt påtrængende og rungende snak, blandet med amerikansk dekadent popmusik. Den stedlige fryd for øjnene udgøres primært af klientellet, og hvis man gør en dyd ud af at blive blakket af af priserne, bør det da også kunne ses at man har råd til at tage sig ud.

Hovedindtrykket bliver således lidt kedsommeligt, og fra øldrikkerens synspunkt er det selvfølgeligt beklageligt at der er gjort så lidt for de ikke-spisende gæster.

Dankort


Cafe Stadion

Nørre Alle 27
35 37 06 56
8
7
Fadøl (Tuborg Grøn, Guld, Classic)
sø-to: 00; fr-lø: 02; 6
Alm.: 19; Lokalt
Billard, fjernsyn, jukebox 03.11.11
Anmeldt første gang 11.04.01
Nu er det efterhånden ti år siden Kbhguide sidst besøgte Stadion, og man kunne have forventet at Stadion var blevet en stereotyp pestocafé, men her holdes fanen stadig højt med helt almindelige ræbende og rapkæftede håndværkere fra Nørrebro. Ventilatoren suger ihærdigt i røgen uden nævneværdigt held, og det musikalske tapet bliver følgelig en kakofoni for Lis Sørensen og ventilator.

Men tiden er alligevel ikke gået helt ubemærket hen over stedet. Der er kommet fyrfadslys og runde caféborde som den opvoksende generation tilsyneladende holder mere af end de solide værtshusborde der tidligere var fast inventar på ethvert ølsted.

Hvis man gerne vil drikke en billig øl og har behov for at falde i et med tapetet, kan man altså med fordel gå de to hundrede meter længere op ad Nørre Allé frem for at hænge ud på det engang så fashionable Sankt Hans Torv.

Dankort. Min. 100 kr.


Temple Bar

Nørrebrogade 48
9
9
Fadøl (Tuborg, Classic, Carls Ale, Hoegaarden, Brooklyn Brown Ale)
03; 7
0,4 l Brooklyn Brown Ale fra fad: 50; Blandet publikum i single-segmentet
Pool, flippermaskine, spillemaskine, Årgangs-internet 20.12.10
Anmeldt første gang 22.12.00
Temple Bar har efterhånden bevist sin levedygtighed som en værtshus/cafe-hybrid i ægte Nørrebrostil. Det er efterhånden mange år siden den nuværende og irske ejer overtog det tidligere Cafe Fedthas og opkaldte de store åbne lokaler efter Dublins dødsrutekvarter, Temple Bar.

Det rå socialistiske look med lidt spejderhytteatmosfære og temmelig bedagede møbler er i højsædet her. Men noget tyder på at de brostenskastende 93-autonome på Nørrebro er flyttet til Hellerup. I hvert fald er der lidt dødt på vores besøg en hverdagsaften. Men man kan stadig se spor efter fordums storhed. Fx står der en internetmaskine hvor man kan få adgang til den beskedne pris af 1 kr. for halvandet minut. Den bliver næppe brugt meget; og det selv om Temple Bar ikke forkæler sine kunder med trådløst net eller andre selvfølgeligheder til den moderne nørrebroborger.

På ølsiden er Temple Bar dog fulgt godt med. Der er en del fadølshaner med den glimrende Brooklyn Brown Ale imellem. Desværre er priserne også fulgt godt med. 50 kr. for en fadøl er lige vel rigeligt på en adresse som denne, også selv om det er udenlandsk.

Men kunderne kommer, og måske skyldes det at Temple Bar stadig kan bruges som rygeklub. Ikke-rygere (og ikke-ikke-rygerne vel også) skal i hvert fald indstille sig på en lidt skrap og tåget atmosfære, og man kan roligt bestille plads på renseriet eller i vaskekælderen efter en tur på Temple Bar hvis man ikke er helt vild med at ens tøj lugter som et askebæger.

Ikke desto mindre må man erkende at de to etager på Nørrebrogade stadig er et vældigt hyggeligt og afslappet værtshus.

Rygning tilladt på 1. sal, men ikke i stuen. Der er dog en del nedsivning.
Dankort


Cafe Tjili Pop

Rantzausgade 28A
35 35 90 20 www.tjili.dk
9
8
Fadøl (Tuborg, Classic, Taffel, Leffe, Staropramen)
sø-ti: 00; on: 01; to: 02; fr-lø: 03; 8
Alm.: 20; 0,4 l Taffeløl fad: 45; Fortrinsvis unge.
Klaver 11.09.12
Anmeldt første gang 18.04.00
Det er nu ved at være en hel del år siden Anine åbnede Tjili Pop i den ellers hårdt prøvede Rantzausgade hvor udskænkningsstederne solgte ud af deres arv. Den bevægelse er nu stoppet, af den simple grund at der ikke er mere at sælge ud af.

Men den stadig forholdsvis moderne Tjili Pop holder endnu sin egen fane højt. Den rodede, og måske tilstræbt autonome, nørrebroånd trives. I disse målgruppetider ses det tydeligt hvem man sigter på her. Og i dag sad der da også et par forholdsvis unge mennesker og diskuterede om hvorvidt firsermoden allerede var blevet retro. Det mente de nok den var, for firserne er jo så skrækkeligt længe siden.
En moderne cafe skal helst ikke lugte for meget af Hof og Tuborg, men da det er hvad folk alligevel drikker, må man hellere sætte en Leffe og en Refsvindingeøl op på hylden så det kan ses at man som gæst alligevel forventes at være et sofistikeret menneske. Gad vide hvor mange af disse øl der rækkes over disken? Men Tjili Pop har faktisk et pænt øludbud med forskellige sorter fra centraleuropa og fra danske mikrobryggerier. Desværre har de ikke altid lige fået fyldt lageret op, så ofte kan man kun få en enkelt, og så må ledsageren finde noget andet. Der er også et mindre udbud af cafemad til mikroopvarmning, men desværre har de tilsyneladende et større problem med ovnen; det er i hvert fald uforståeligt at man skal give 70 kroner for et lille stykke med iskold lasagne. Er det virkelig niveauet for den respekt man omfatter gæsterne med?

Men vi medgiver stadig gerne, som ved vort sidste besøg, at det anarkistiske Nørrebro her har et værtshus der gør fyldest.

Fortrinsvis rockmusik, nogle gange øresønderrivende højt. Hvad har de egentlig imod at folk taler sammen?
Dankort


Trafikcaféen

Sankt Hans Torv 3
35 37 02 51
9
7
Fadøl (Albani pilsner, Albani Lager, Albani Påske)
ma-to: 01; fr-lø: 03; sø: 00; 6
0,5 l Albani: 22; Yngre
Billard, jukebox, spillemaskine, støvsuger. 20.04.00
Lukket

Som en oase ligger Trafikcaféen her med sine billige priser blandt kolde chromrum på Sankt Hans Torv, og sjovt nok er dette helt almindelige brokvarterværtshus befolket af yngre mennesker i stedet for forhutlede invalidepensionister. Så måske er der stadig håb for den trygge ølhule hvor man ikke gør rent under radiatoren hver dag. Man kunne få den tanke at gæsterne udgøres af unge i opposition til mainstreammiljøet, men som alligevel er blevet så gamle at technopartyerne er blevet for anstrengende, så i stedet solidariserer man sig med værtshusalkoholikeren som jo er en paria blandt pæne cafefolk. Men de mangler stadig at lære at man altså ikke spiller pool på et billardbord.
Afslutningsvis bør vi nævne at vi finder det usandsynligt at der ikke skulle være et lidt ældre stampublikum også, men de er altså fortrukket skærtorsdag aften.

Dankort


Under Stellet

Nørrebrogade 24
35 37 04 70
9
8
Fadøl (Albani alm., Odense Lager, Odense Classic, Giraf Golf, Giraf Strong)
sø-to: 03; fr-lø: 05; 6
alm.: 20; 0,5 fad: 30; Yngre
Spillemaskine, billard, pool, bordfodbold 07.11.11
Anmeldt første gang 20.04.00
På et eller andet tidspunkt, sikkert som led i kønskampen, skiftede Sækken navn til det lidt mere tvetydige Under Stellet, og for at have alibiet i orden har man da også dekoreret med cykelstel i forskellige variationer. Ellers er der ikke sket noget, og stedet er stadig den gammelkendte Sæk som især fyldes efterhånden som de mindre ambitiøse udskænkningssteder drejer nøglen om for natten. Selv om man har klinkegulv, lyst træ og lidt halvkunst på gule vægge som en anden kaffestue, er stemningen heldigvis lidt rå og øllet med kontant rock i god styrke. Man kommer helt afgjort her for at drikke øl og udnytte det righoldige udvalg af billardborde og den slags. Bliver det bare lidt sent, er der dømt ståpladser til enhver ny gæst, så ingen kommer til at føle sig ensom under Stellet.

Dankort


Valdemar Atterdag

Rantzausgade 20A
35 39 69 87
7
6
Fadøl (Tuborg, Classic)
02 6
Alm: 18; Lokalt
Spillemaskine, billard, jukebox, fjernsyn, dart. 29.03.12
Anmeldt første gang 14.10.98
'Man må jo følge med tiden', tænkte Valdemars indehaver, 'og nyindrette med smart interiør, for det er jo det de unge vil have'. Hvad enten det nu skyldtes at det lige pludselig gik op for ham at stamgæsterne jo ikke ligefrem var unge længere, eller han bare løb tør for skejser en tredjedel inde i renoveringen, kom han aldrig længere end til at rive den gamle facade ned og smide de fedtede møbler ud. Og nu fremstår Valde som en bar bar der ligner rockerklubbens selskabslokale, men hvad gør det, for stamgæsterne sidder trofast i det permanente, blottede indflytningsmiljø. Selv de smarte fadølshaner var alligevel lidt for meget 'up market', og udbuddet er nu blevet nedgraderet til det helt essentielle.

Ved vores besøg udbad en kontordame sig en hvedeøl, men det kunne ikke desværre ikke blive til mere end et surt træk på skulderen fra vores bardame, og kontormusen købte så en halv flaske Smirnoff i stedet.


Cafe Valhalla

Blågårdsgade 21
35 34 36 47
8
9
Fadøl (Hof, Carls); en del flaskeøl, både danske og udenlandske; mjød;
02 9
stor fad: 34; Mest kvinder og børn
Masser af brætspil 10.02.07
Nu har Indre Nørrebro sørme fået sig et rigtigt vikingeværtshus hvor rigtige vikinger kan mødes og drikke mjød og slå på tæven og forestille sig at de selv har nedlagt den uheldige bjørn hvis skind pryder bagvæggen. Her er også pyntet op med skjolde, stridsøkser og vikingeinskriptioner, som historisk ukorrekt bruger den ældre futhark i stedet for den yngre, men måske havde vikingerne deres eget Dansk Folkeparti som kæmpede for at alt skulle være som i gamle dage, og at futharken var god nok som den var.

Personalet taler engelsk indbyrdes og er vist - i lighed med bøffelkraniet på væggen - af anden etnisk herkomst end vikingerne, men hvis indvandrerne først begynder at servere mjød og riste runer, må det da virkelig glæde førnævnte Folkeparti. Den eneste ting som måske kan undre lidt denne tidlige lørdag eftermiddag, er manglen på skallesmækkende vikinger med skummende drikkehorn. Med mindre de da har forklædt sig som den lokale mødregruppe og deres småkravl og bruger stedet som den burgerdiner det egentlig også ligner. Af naturlige grunde har ingen af dem bestilt menukortets "blow job" eller "quick fuck". Det fremgår heller ikke af kortet hvem der udfører disse tjenester, men det skulle være sikkert og vist at der indgår Bailey's.

Dankort


Ølbaren

Elmegade 2
35 35 45 34 www.oelbaren.dk
8
10
Fadøl (fx fra Amager Bryghus, BeerHere, Djævlebryg, Herslev, Raasted, Mikkeller, Göller, Flying Dog)
01; 8
0,4 l Fad:50-60; NB: Højt ølprisniveau Fortrinsvis lokale ølentusiaster
21.12.11
Anmeldt første gang 05.03.05
Et navn som Ølbaren får jo straks mundvandet til at løbe, og på Nørrebro må den nye trend jo også have sit nye tempel, tilpasset bydelens temperament. Det er der kommet et bemærkelsesværdigt skrabet sted ud af. Men det drejer sig jo naturligvis om at koncentrere sig om det væsentlige her i livet uden for mange falbelader, og for gæsterne her på stedet er det væsentlige altså øl. Og hermed er øluinteresserede københavnere advaret, for det er ikke til at få en øl der ikke er mærkelig eller original på en eller anden måde, og prisen er også meget høj for de gyldne dråber, så man skal enten være entusiast eller ligeglad med priser for at tilbringe aftenen her.

Vi er dog hoppet i fælden adskillige gange, for værten Jakob finder nogle spændende varer og arrangerer nogle underholdende værtshusquizzer der handler om mere end øl. Og det er da også sket at redaktionen er løbet med sejren, og da der er penge involveret, er der jo råd til efterfølgende at snuppe en omgang til.

Ølbaren har ligget der siden december 2002 og klarer sig tilsyneladende fint, så hvis de på et tidspunkt tænker på at invitere flere folk ind end bare dem der har behov for rå nøgenhed til at ledsage væskeindtagelsen, så har baren måske en stor fremtid foran sig.

Rygning forbudt.
Dankort