Vester- og Nørrevold

I dette kvarter mødte vi en gang en bartender der gjorde klart at hun i hvert fald ikke gad gå 'ind i byen', og hun skulle da heller ikke ud til idioterne på den anden side søerne. Så tilsyneladende fungerer voldområdet glimrende for sig selv.
Henter kort...

Eventuelle kommentarer og rettelser til værtshusene i området er velkomne.


Bodega 102 Nørrevold

Nørre Voldgade 102
33 14 20 44
7
9
Fadøl (Rød Tuborg, Grøn Tuborg, Classic, Porter)
sø-on:01; to-lø:02; 8
Alm.: 20; 0,5 l fad: 29; Blandet og fortrinsvis yngre
13.09.00
Anmeldt første gang 28.09.98
Lukket

Hedder nu Café og Cocktailbar. Se under denne.


Alumen

Sølvgade 103
33 14 00 99 www.alumen.dk
7
10
Fadøl (Tuborg, Classic). Stort udvalg af udenlandske flaskeøl
ma-on: 00; to: 01; fr-lø: 03; sø: 22; 8
0,5 l Classic: 25; entusiastøl: 40-45 pr. flaske; Næsten intet
Bordfodbold, spillemaskine 21.12.05
Lukket

Det kan være fint med ølentusiasme, men måske har den taget overhånd her i slutningen af 2005. Det er da dejligt at den lokale Brugs fører ti forskellige belgiske juleøl til eksorbitante priser, for det er jo kun jul en gang om året. Det er også helt igennem sympatisk at det lokale sted henne om hjørnet forsigtigt fører sig frem med en enkelt Leffe- eller Guinnesshane til supplering af Tuborg og Classic.

Men når vi skal anmelde Alumen (som skulle betyde "øl" på latin), kan det ikke undgå at nage os at ølentusiasmen skal fortrænge den almindelige livsduelighed på det højt skattede Søhesten hvor almindelige mennesker i menneskealdre har kævet deres monopolbryg og råbt og skrålet for FCK, som en populær forfatter så rørende har beskrevet. Hoppe og Christian er i hvert fald ikke lige smuttet indenfor i aften for at få en enkelt Duchesse de Bourgogne (som i parentes bemærket smager af eddike), og her er for den sags skyld heller ikke andre FCK-fans eller -modstandere.

Vi sidder med skam at melde i et aldeles tomt, hvidmalet lokale, formentlig pænt og dyrt, med lidt kunst på væggene, lidt Beatles i højttaleren og uden anden underholdning end ølkortet som man i hvert fald ikke kan andet end respektere. Til de vulgære tilbydes dog også en stor fadbamse til en tyver.

Vi er muligvis kommet på det forkerte tidspunkt, en onsdag aften op mod jul, og med en lukketid på 5 i weekenden må Alumen formodes at blive underholdende fra tid til anden. Pt. kan tabet af Søhesten nu alligevel synes begrædeligt, men vi kommer nok forbi en anden gang, får os en Anchor Porter og ser om der skulle ske noget anbefalelsesværdigt.

Dankort


Axelborg

Axeltorv 1
33 11 00 96
9
6
Fadøl (Porter, Tuborg, Classic og pt. julebryg)
ma-lø:0145; sø: 0045 7
alm.: 20; 0,5 l fad 38. Voksent citypublikum.
Telefon, fjernsyn. 11.01.99
Når man ser sig lidt omkring, opdager man at Axelborg er et omhyggeligt konciperet synsbedrag. I første sals højde ser man IND gennem nogle gamle vinduer med små ruder bag hvilke man ser hyggelige gamle lamper, lygter og lanterner. Læg hertil at gæsterne for en dels vedkommende sidder på rad og række på en slags havebænke, og at loftet er meget højt oppe og sort som nattehimlen. Indtrykket af at være lukket ude i byens i særdeleshed dyreste gårdhave formildes dog noget af de meget hyggelige gamle billeder og ølskilte, en skibsmodel og en rytterstatue hvor rytteren mod sædvane betvinger et ølanker. Ellers har vi at gøre med et værtshus der trods den eksklusive beliggenhed holder sig til sin hæderkronede rolle som ølstue med biksemad og skipperlabskovs. De mandlige gæster opfordres stærkt til at udforske meningen med den gamle automat på herretoilettet. "Indkast 20 kr.", står der, men gad vide hvad man får. Det passer jo i grunden lige med prisen for en pilsner.

Musikken kan man ikke høre, og de to bartendere har for travlt med at trille tommelfingre til at skrue op.
Dankort


Bankeråt

Ahlefeldtsgade 29
33 93 69 88 www.bankeraat.dk
10
9
Fadøl (Tuborg, Classic, 1664)
00 9
0,5 l Flaske BB IPA: 48; Citycafepublikum
04.04.12
Anmeldt første gang 16.11.98
Tidligere var Bankeråt et af de inneste in-steder i Nansensgadekvarteret og fremstod helt "organisk". Selv om Bankeråt selvfølgelig er lavet af træ, metal og brun maling (og ikke så lidt af det), får man et indtryk af at interiør og dekorationer ved en eller anden ukendt proces er groet ud fra vægge og lofter. Tag nu bare partiet lige ved indgangen der fremviser en tredive ansigter i haut-relief så det ser ud som om hele væggen er levende. På den bageste væg der i øvrigt ligesom alle de andre vægge nærmest må kaldes kobberfarvet, giver nogle malerier af halvt mineralske mennesker samme indtryk. Over for baren står en isbjørn i smoking. Han er heldigvis udstoppet og generer ingen. Temaet gentages i det tilstødende lokale der ud over et rent ud sagt psykedelisk spejl byder på to rensdyr i skidragt, og på vejen til toilettet der er et sandt mareridt af dyre-menneskeblandinger. Alt dette var der også tidligere sammen med de gæster man vist havde hentet på KUA og Filmskolen og hvad der ellers var in i Nyrups og Fogh Rasmussens Lykkedanmark. Nu er gæsterne, skønt muligvis de samme, blevet ældre, og Bankeråt, skønt essentielt den samme, er ikke længere specielt in, men i virkeligheden en ganske almindelig og ganske veldrevet cafe med deres egen Bankeråtburger og hvad der ellers hører sig til i et almindeligt cafeudbud.

Bankeråt kan varmt anbefales til funktionærer, både i Nansensgadekvarteret og i den øvrige storby.

Dankort


Baren

Axeltorv
7
8
Fadøl (Vi bidrager ikke til gratis reklame med at nævne mærke i dette tilfælde)
ma-to: 01; fr-lø: 03; sø: 22; 10
0,5 l fadøl: 48; Ekshibitionister
Fjernsyn, ballon 13.02.01
Lukket

Man kan jo starte med at undre sig over hvad navnet skal dække over. Er Baren et værtshusmøbel; hentyder det til pornostjernestatus; eller tænker man bare på en chokoladebar der har ligget i handskerummet en varm sommerdag på en parkeringsplads ved en kattegatstrand? Papiret klæber og er ikke til at få af og efterlader en fedtet overflade ved berøring.
Det ligner da heller ikke en ølbar, for det er svært at få udleveret en øl, dels fordi der kun findes ét mærke, og dels fordi man skal trygle bartenderen om at få den inden man skal pensioneres. Med andre ord er der ikke gjort noget for gæsten i dette giftiggule fup-palads, men hvorfor kommer der så nogen? Jo, de kommer, for her kan de være centrum ligesom på Sommersko, Under Uret i Svendborg og altså også her hvor man pr. definition har adgang til den store berømmelse eftersom fjernsynet er på i et par måneder. Efter den tid må alle de stakkels hovedpersoner finde sig i at gå i glemmebogen igen.

Barstilen har ikke bidraget med noget nyt, så hvis det går som vi forventer, får vi ikke muligheden for at vurdere dette fup-værtshus igen da man meget mere professionelt kan lege "gå på værtshus" andre steder i hovedstaden.

Dankort


Bibendum

Nansensgade 45
33 33 07 74 www.vincafeen.dk
9
8
Fadøl (Staropramen, Spaten Münchener Hell, Franziskaner, Leffe)
ma-lø: 00; sø: lukket; 8
0,5 l Staropramen: 50; Lokale, og en del spisende.
12.03.09
I de gode gamle dage var Nansensgade fuld af klassiske værtshuse - som for eksempel Cafe Nansen på netop denne adresse - til de mange fattige arbejdere der boede i baggårdene her. I takt med byudviklingen er det nu meget mere fashionabelt at bo her, og nu skal man sågar kunne latin for at forstå navnet på sit værtshus. Den var aldrig gået på Røde Stjerne.

Bibendum er vist nærmest en gerundium af verbet 'bibere', som betyder 'at drikke' på latin. Og det er jo meget passende. Det er dog så som så med drikkeriet, for selv om man her har ganske glimrende øl, er Bibendum mest en hybrid mellem en cafe og en restaurant med enkle retter som hvidløgssuppe, tapas og pølse og ost. Det skal dog ikke forhindre øldrikkeren i at gå ned i den gamle kælder, for der er som regel også et bord at finde til at drikke en Staropramen ved, og ellers kan man jo bare hænge i baren.

Men hvis lugten af fisk og hvidløg bliver for meget, kan man jo altid ty til fortiden og fortrække til Stjernen længere nede ad gaden hvor den ægte gammeldags latinske ånd stadig eksisterer:

  Bibit hera, bibit herus
  bibit velox, bibit piger
  bibit albus, bibit niger
  bibit rudis, bibit magus
  Bibit pauper et egrotus
  bibit exul et ignotus
  bibit centum, bibit mille
  Parum sexcente nummata
  durant, cum immoderate
  bibunt omnes sine meta

Dankort


Café Bissau

Rømersgade 20
33 91 23 93
7
6
2 slags fadøl (alm og Classic).
sø-on:00; to-lø:05 7
0,5 l fad:30; Skatteklasse B-øl:22; Yngre og lidt caféagtigt. Nogle udlændinge.
Fjernsyn, dansegulv. 28.09.98
Det blandt det sene publikum kendte og populære Jamaica Kroen har fået en efterfølger hvis navn er mindst lige så eksotisk, og sikkert en hel del mere autentisk, for bag baren så vi (foruden et pasbillede af Kronprinsen) kun folk der kunne formodes at være af centralafrikansk afstamning. Dansk kendes dog til husbehov. Men selve etablissementet kan ikke siges at pege i nogen speciel eksotisk retning. Et lidt højloftet lokale med mørkt træ rundt omkring, en bar med kobberbelægning fra de tidlige halvfjerdsere og små stålborde som udgør det eneste forsøg på at leve op til cafénavnet. DJens pult er beskyttet af en stor pleksiglasskærm, måske for at beskytte mod kasteskyts fra dansegulvet. En enkelt anmelder følte sig hensat til opholdsrummet hos Dansk Folkeferie, blandet med en mexicansk strandbar og en norsk bjælkehytte.

I weekenden fungerer det på grund af lukketiden som opsamlingssted for det hjemadfarende klientel længere inde fra byen. Som et kuriosum kan det nævnes at vores anmeldervirksomhed gav anledning til lidt bekymring da man formodede vi kunne komme fra politiet.


Café Bjørg's

Vester Voldgade 19
33 14 53 20
7
8
Fadøl. (Tuborg, Classic, Guld)
02 8
0,5 l Fad: 34; Yngre afdæmpet cafepublikum
08.02.99
Endnu et værtshus er afgået ved døden, og straks måtte endnu en cafe se dagens lys. Her er bestemt ikke tale om tilfældig indretning, for stilen er velgennemført kedelig med de nødvendige panoramaruder, og da man jo ikke kan have sådanne mod væggen, har man så store spejle i stedet, og nedenunder hele cafeen rundt har man skrigende røde plasticsofaer, og for resten er her udstyret med materiel i den diminutive standardstørrelse. Som det ses har vi beskrevet stedet på baggrund af indretningen, for her er intet andet; ej heller et blot nogenlunde talstærkt publikum. Til gengæld har man valgt at belyse intetheden så kraftigt at det bringer minder frem om sovjetstaten der altid vidste at udstille sin egen utilstrækkelighed. Betjeningen er ung og sympatisk og kan se kvaliteter i stedet.

Musikken var ved vores besøg psykedelisk rytmisk.
Dankort


Bryggeriet

Vesterbrogade 3
33 12 33 13
9
5
Restaurant.
00; fr-lø:02 10
0,5 l Apollo 40. Citypublikum.
27.10.97
Selve bygningen er et glasbur med facade mod Vesterbrogade. Stueetagen fungerer som restaurant. "Ølkælderen" er præget af de store ølkedler i kobber midt i lokalet. Her brygges stedets egen øl, lidt sød med en frugtagtig bouquet. Ganske udmærket og helt friskt øl der stadig lugter lidt af gær. Ellers plankegulve, murværk og egetræsborde, men lyse vægge.

Dankort


Combo's

Nansensgade 24
33 32 95 65 www.combos.dk
7
7
Fadøl (Classic, Tuborg)
ma-to: 23; fr: 00; lø: 23; sø: 16; 10
50 cl. Kozlak: 49; Yngre
07.02.07
Anmeldt første gang 19.04.99
Her troede vi lige at restauranten Combo's kun var åben for almindelige øldrikkere når kokken havde lukket og slukket, men nej. Faktisk får ølkunden serveret en hilsen fra kokken i form af en lille anretning med varme tomatbåde og krydderier, og det må siges at være et velkomment alternativ til peanuts og saltstænger. Men altså: Selv om man her hen mod lukketid mest ser gæster der bruger Combo's som caféen nede på hjørnet, og på trods af et flot udbud af feinschmeckerkaffe, er der i altovervejende grad tale om en restaurant af middelhavstypen som derfor bliver svær at bedømme som udskænkningssted. Et spisende publikum behøver eller forventer jo ikke udsmykningen og udenomsværkerne der kendetegner drikkestederne, så nu hvor tomatsnacken er fortæret, kan man let føle at her er lidt bart. Hvis man ikke lige sidder ved et af de små runde borde der samtidig fungerer som montrer i Combo's's kaffebønneudstilling, er der ikke megen underholdning i en gulkalket væg.

Dankort


Den Våde Hane

Frederiksborggade 31
33 12 90 90
6
6
00 8
alm. 15 Lokalt
Billard, jukebox, spillemaskine 04.05.98
Lukket


Eastern Corner

Sølvgade 85A
33 11 58 35 www.easterncorner.dk
5
5
Fadøl
sø-to: 23; fr-lø: 00;
0,42 l Classic: 35; Ingen i cafeen. Spisende i restauranten.
Fjernsyn 19.01.08
Set fra en øldrikkers gå-i-byensynspunkt er der absolut ingen grund til at søge hen på thairestaurant Eastern Corners Cafe Eastern Corner. Her kan man sidde og vente på at få sin mad, for der kan næppe være egentlige cafegæster blandt publikum her.

Udbuddet er rejer og blæksprutter, men øludbuddet er næsten pinligt. Man kan kun få Classic fra fad, men til gengæld har man efter Kbhguides vurdering verdens bedste whisky, nemlig Oban. Vi konkluderer hurtigt at Eastern Corner sådan set er et udskænkningssted, men absolut uegnet som et sådant. Underholdningen består af bartenderens kanalslalom på fjernsynet.

Rygning.
Dankort


Funchs Vinstue

Nørre Farimagsgade 55
33 11 54 45
9
6
Fadøl (Hof, Guinness, Jacobsen Brown Ale, Carls Special), cigaretter.
02 8
Alm.: 22; 0,5 l Guinness: 32; Underberg: 25; Lokalt.
Fjernsyn, spillemaskine. 24.02.12
Anmeldt første gang 23.03.98
Er man til billig øl og gratis cigaretrøg, er Funchs afgjort stedet. Ølpriserne taler jo for sig selv, og hvis man tør løbe risikoen for middelsvære rygerlunger, er det faktisk et af byens helt klassiske og hyggelige værtshuse. Kunderne tilhører stam-klanen, og de har valgt at bosætte sig her for at kunne sidde i fred i hjørnet og nyde et stykke klassisk nutid, eller at le larmende med vennerne og glæde sig over arbejderstuestemningen.

Funchs Vinstue er et ret lille, dunkelt, næsten kubisk lokale med et lille appendiks tre trin oppe bagtil, og mange små borde med dug og blomster står tæt i hele lokalet. Af udsmykningen må specielt fremhæves vinranker og plasticdruer, to kinesiske marionetdukker, en amagerhylde og en vindues-glasmosaik forestillende en Storm P-vagabond - sært nok anbragt mod gården. Alt dette og tyve vilde stamgæster bestyres af en kompetent bartender der kender sine tømmermænd på travet.

Dankort


Café Globen

Turesensgade 2B
33 93 00 77 www.cafegloben.dk
8
7
Fadøl (Ølfabrikken Brown Ale, Ølfabrikken IPA, Carls Special)
ma-on: 22; to: 00; fr-lø: 01; sø: 23; 9
0,4 l Ølfabrikken Brown: 50; Ikke ret meget
Guitar, klaver og de mærkeligste ting; gratis Internetadgang 24.02.12
Anmeldt første gang 25.06.05
Her er endnu et bevis på at vort københavnske værtshusliv har slidt klicheerne af sig og tør finde nye udtryk. Café Globen kan måske ved første øjekast ligne kantinen på KUA tilført lidt stearinlys, men når man først er bænket i kælderhøjde med udsigt til urene der viser tiden i Turesensgade, Grand Canyon og Ouagadougou, indser man projektets globale karakter. Globen er en slags moderne, demokratisk Eventyrernes Klub, måske nærmest at sammenligne med (bedste)forældregenerationens Galathea-Kro, som jo også omsætter rejselyst og -erfaring til en speciel oplevelse for gæsterne. Her er fotografier fra alle mulige og umulige hjørner og kroge af verden, vandpiber, en fletkurv og en bongotromme. Her er verdensatlas og tag-hjem eksemplarer af Adventure World, og rækker man hånden ud after læsestof, finder man et kort over en fjern bjergegn i Himalaya.

Det hele aldeles fascinerende, og skulle man planlægge sin næste tur til ulandene, ville Globen nok være et godt sted at hente inspiration. Bortset fra, altså, at her ikke er en levende sjæl bortset fra bartenderen og et par venner. Muligvis befinder hele det potentielle publikum sig på den årlige jordomrejse, men lige nu sker her slet og ret ikke en døjt. Har man lyst til i den københavnske sommervarme at drømme sig til endnu varmere steder, er her faktisk OK, men måske skulle man komme igen til vinter når globetrotterne vender hjem med nye souvenirs og historier.


Cafe Hannibal

Nørre Farimagsgade 55
6
7
Fadøl (Tuborg, Classic, Kylle). Sandwiches osv.
ma-on: 22; to-lø: 00; sø:lukket 10
alm.: 18; 0,5 l fad: 30; Cafepublikum
Tuba, men kun til pynt. 19.04.99
Lukket

Lykkeligt spankulerende hen ad Vendersgade kom vi, for vi skulle på Svantevit. Men vi stoppede brat og forskrækket op, for den var væk, og nu lå der endnu en fantasiforladt café. Er der dog ingen grænse for kommende værtshusholderes manglende kreativitet? Bevares, Hannibal er da nydelig kønsløs med sit renskurede gule tapet, stålmøblement og sin økologiske kaffe. Havde den ligget på en banegård, var man nok gået herind fremfor at fryse røven i laser på en bænk, men det er også cirka niveauet.

Dankort


Hard Rock Cafe

Vesterbrogade 3
33 12 43 33 www.hardrock.com
8
8
Fadøl (Hof, Carls, Dark, Guldtuborg)
sø-on: 00; to: 01; fr-lø: 02; 9
Samme musik som i baren.
alm.: 36; ma-fr 17-19; happy hour - dobbelt op på fadøl og cocktails Flest unge mennesker, men det voksne publikum er også repræsenteret.
Fjernsyn 03.02.07
Anmeldt første gang 30.11.98
Det giver jo en følelse af tryghed at man kan få den samme burger fra McDonalds overalt på kloden uden nogen chance for variation eller lokal påvirkning. Og selv om den første Hard Rock Cafe åbnede i London, er der noget amerikansk samlebånd over stilen. Forholdene er store og ganske uintime, men tilstræbt britiske. Temaet er for så vidt en meget god ide. Et rockmuseum med forskellige artefakter fra historien. En indskydelse trænger sig på: Som den katolske kirke har relikvier af typen 'Johannes Døberens kranium fra da han var tolv', har man her en skjorte som John Lennon har båret. Mon den hænger i alle andre søsterpubber også? Ved siden af etablissementet er en lille butik hvor man netop kan købe al den slags junk.

Men tilbage til indretningen. Det er også en restaurant, og man skal for at komme ind henvises fra tjeneren ved døren, også når man bare skal til baren. Og Hard Rock Cafe er da også først og fremmest stadig et burgeragtigt spisested. Rødternede plasticduge på bordene er nok en nedtur for de spisende gæster, og lydstyrken på den hårde rockmusik gør formentlig en hyggelig middag umulig. Men et koncept ved man hvad er, og Hard Rock Cafe er populær, særligt blandt turisterne fra provinsen.

Dankort


Café Inc

Vendersgade 5
33 93 29 00
7
6
Tuborg fra fad. En del mad.
ma-fr: 22; lø: 17; sø: lukket 7
alm.: 20. Yngre.
Telefon, slikautomat. 16.11.98
Her på hjørnet af Vendersgade og Israels Plads har der sikkert en gang ligget et ismejeri eller en købmandsbutik som selvfølgelig er gået fallit da alle beboerne flyttede fra byen. At lave butikken om til café har egentlig ikke været nogen omfattende operation: Ud med køleskabene og ind med en masse små runde marmorborde og en galvaniseret bar. Derefter gul maling på tiloversblevne frie overflader, og Creme kunne slå dørene op. Denne historie er opfundet af anmelderne og måske helt uden substans i virkeligheden, men det kunne være gået sådan til. Efterhånden har man fået en del vægpynt sat op hvor de dominerende temaer lader til at være papirklip og billeder fra den tredie verden. De sædvanlige udstillings- og teaterplakater er henvist til en ydmyg plads under disken. I underetageen har man et stort lokale med tre store borde med blå dug hvor man sikkert kan sætte sig og spise de udbudte salater, sandwiches og varme retter som lasagne, chili eller frikadeller. Eller også er det bare her personalet spiser deres madpakker.

I øvrigt forefindes Anders And på avishylden og almindelig pop i højttalerne.
Dankort, men kun på beløbet.


Jagtstuen

Vendersgade 8
33 11 76 50 www.jagtstuen.com
8
5
Fire slags fadøl.
ma-lø: 02; sø: 18; 7
alm.: 15. Lokalt. Under vores besøg var der fuldt af skoleelever, men det er næppe typisk.
Billard 23.03.98
Lukket

Beliggende et halvt plan over gaden med god udsigt over Israels Plads. Mørkt finer på væggene og baren, duge og blomster på bordene og derudover en nostalgisk samling malerier og kolorerede stik med folkedragter. De meget ens borde med duge giver lidt indtryk af et spisested, men der hænger heldigvis et rådyrhoved og to gamle geværer så man kan se det er en jagthytte. Koldt bord fr 13-15.30. Morgensufflé (sic) 07-11. Billard i tilstødende lokale.


Jungle Diner

Axeltorv 2
33 14 80 80
8
9
Tuborg (alm., Classic, guld, porter), Double Diamond, John Bull, Guinness, Heineken, Kilkenny, Strongbow cider fra fad.
sø-lø:0030 9
0,5 l Porter fra fad: 40; Citypublikum, yngre
Fjernsyn og flodhest 25.01.99
En flot stor restaurant/værtshus i international citystil efter skabelonen med pubber fra de britiske øer. Det er derfor umiddelbart svært at se forskellen fra for eksempel Rosie McGee's hvor man også har de imponerende remtræk til at drive forhistoriske ventilatorer, men desværre ser man dem aldrig køre. Men Jungle Diner adskiller sig nu alligevel lidt fra søstrene i samme hus, foruden Rosie, også The Old English Pub, Streckers og så videre. For rundt omkring hænger nuttede udstoppede dyrehoveder (faktisk er det bare plastic) og i loftet en zebra der har set bedre dage, så det hele bringer en til at tænke på stamværtshuset for en engelsk imperialistisk storvildtsjæger fra forrige århundrede. Men hvorfor har man dog kaldt stedet Jungle Diner når alle de døde dyr, elefant, næsehorn og zebra ikke hører til dér. Og hvad gør skelettet af en kajak over baren? Ude i krogene har den amerikanske imperialisme dog fortrængt moderlandets og bidraget med hamburgergrill, colareklamer, neonrør og MTV.

Det er en slags levende musik vi hører, for et eller andet sted i Scalakomplekset sidder der en levende mand og klimprer amerikansk på sin guitar. Han transmitteres så til alle konsortiets værtshuse. Jungle Diner hænger sammen med Streckers via en gang.
Dankort


Café Klimt

Frederiksborggade 29
33 11 76 70 www.cafeklimt.dk
8
9
Fadøl (Hof, Carls Special, Carls Jul, Carls Hvede)
sø-to: 00; fr-lø: 02;
0,5 l fad: 35; Ungt
10.12.05
Og nu sidder vi på volden i et kakofonisk syre-rif, og det føles faktisk lidt anstrengende, men de selvbevidste unge gæster ville utvivlsomt blive for usikre hvis atmosfæren var blot en anelse mindre flygtig. Blondinerne sutter forsigtigt på latte-skeen og retter usikkert benposituren mens de stille lister sig til at tjekke mascaren uden at unge Karl Smart opdager det. På Klimt er man ung lørdag aften, men hvorfor købstadstøserne har fundet sig til rette i dette lyd- og røgbillede, kan vi ikke sige.

Billedet af ung uskyldsren provins er stærkt her, og det er som altid fint når et værtshus har en klar profil. Udluftningen lader desværre en del tilbage at ønske, og folk uden hang til røgfyldt lev-stærkt-dø-ung-atmosfære bør måske minimere besøgene her. Hvis der kommer flere anmeldelser fra Kbhguide i fremtiden, er vi sluppet fra Klimt med de fleste af sanserne i behold, men lige nu giver de psykedeliske rytmer ikke meget håb om at vi undslipper med en form for musikalsk sundhed.

Dankort


Kostbar

Vendersgade 16
33 33 00 35 www.cafekostbar.dk
7
7
Fadøl
ma-lø: 01; sø: 23; 9
0,33 l St. Feuillien: 55; Lokale gæster presset privat sammen om spisebordene
05.03.05
Lukket

Det er ikke ganske klart hvorfor folk vælger at komme på Cafe Kostbar. Ved vort besøg på en lørdag aften var stedet i hvert fald ikke spækket med weekendglade kunder eller stamgæster. De få tilstedeværende sad og puttede sig forsigtigt med den i øvrigt ganske udmærkede mad.

Hvis man er på vej i byen, starter festen i hvert fald ikke her - tænk bare på ølprisen der er noget hamper på denne beliggenhed - men man kan da overveje at få stillet sulten, og mon ikke det er den funktion Kostbar har tiltænkt sig selv? Her er propert og afdæmpet, og enhver hattedame vil trygt kunne træde indenfor her.

Dankort


McGinty's

Vester Voldgade 10
33 14 13 30
8
9
Fadøl (Hof, Sort Guld, Guinness, Kilkenny, Caffrey's) Mange whiskyer.
ma-on: 01; to: 02; fr-lø: 03; sø:00; 10
0,5 l Guinness og andre udenlandske: 34; Yngre. Nogle udlændinge.
Fjernsyn (som til stort forvirring kører), spillemaskine. 06.09.99
Lukket

Når en udskænkning åbner i den indre by, er det usvigeligt sikkert at det må være en irsk/engelsk/skotsk pub. Gud bevares, McGinty's er da lige så stereotyp nydelig som Dubliner, Rosie McGee, The Globe, Nyhavn 17 osv. Men herfra må der lyde et arrigt fnys over at restauratøren virkelig ikke har kunnet finde på noget andet. Og så kan man alligevel ikke helt leve op til søsterpubberne da der her virker noget mere fattigt. Til gengæld er der mindre forhold her med lidt mere intimitet til følge. Vi vil ikke kommentere indretningen, for den giver sig selv, men det skal i hvert fald nævnes at der er et anstændigt udvalg af whisky, og den udgør faktisk broderparten af udbuddet. Keltisk afledt guitarklimpren høres ikke overraskende i højttalerne.
I modsætning til ovennævnte steder der så vidt vi kan skønne ansætter bartendere efter udseendet, har man her haft held til at finde en etnisk mere passende frontfigur.

Dankort


Muxoll & Levisohn Lounge

Nørre Farimagsgade 57
33 11 33 63
9
8
Fadøl (Hof, Stout, Carls)
ma-lø: 02; sø: 00; 8
alm.: 20; Yngre cafepublikum
16.11.98
Lukket

Muxoll er også en restaurant, og forstuen virker som cafe. De to afdelinger virker ikke særlig adskilt, men man bestiger dog en trappe for at komme ind til restauranten som er enkelt og smagfuldt indrettet uden mange dikkedarer foruden den lidt bøvet udseende hornfisk på endevæggen. Herinde har man hvide lofter og lidt dæmpet belysning fra spredte pærer uden skærm. I cafedelen er det obligatoriske parisiske konditoriloft for en gangs skyld af et andet materiale, nemlig kobber. Og måske er endevæggen landsbrugsinspireret med stiliserede kornneg i antik græsk stil med samt en høne, vistnok af racen 'grill'. Der er jo naturligvis store panoramaruder ud til vejen, og her kan man sidde på høje stole ved små i vindueskarmen indfattede stålbordplader. Der sidder ingen ved dem nu, og strengt taget er udsynet over Farimagsgade vel heller ingen stor attraktion. Hvis man hellere vil se på noget andet, er der et akvarium over baren, en nydelig mosaik i romersk stil samt en lille globus nogen har efterladt på gulvet da de gik.

Musikken er flydende postmodernistisk rock.
Dankort


Café Nansen

Nansensgade 45
33 11 75 02
8
6
Fadøl, cigaretter
00 8
alm.: 15; 0,5 l fad: 17. Lokalt
Billard, jukebox, spillemaskine. 28.09.98
Lukket

Her i Nansensgade har der sikkert ligget et rigtigt gammelt lokalværtshus i umindelige tider. I takt med at kvarteret er blevet fashionabelt har man så valgt at friske op med nye farver på væggene, plagiat-PH-lamper og lyse fyrretræsmøbler. Det lader dog ikke til at have gjort videre indtryk på klientellet som fortsat bruger stedet som reservedagligstue. Stort set alle lader til at kende hinanden og hinandens hunde, og snakken går lystigt, til tider i en sådan grad at man måske skulle skrue lidt op for musikken. I et tilstødende lokale som også har et stort vindue til gaden, findes et mindre billard.


Never Mind

Nørre Voldgade 2
33 11 88 86 www.nevermindbar.dk
8
8
Fadøl (Tuborg, Classic)
sø-lø:22-06;NB (Åbner kl. 22) 7
Alm.: 18; Ungt og afgjort flest mænd.
24.01.00
Ja, det er sikkert svært at yde et 6-sted fuld retfærdighed mandag aften lige efter åbningstid, men lad os da bare medgive at denne natklubcafé tegner til noget mere spræl senere på aftenen. Bortset fra cafeteriabordene har vi at gøre med et interiør som med blot hundrede år mere på bagen kunne kandidere til en plads i rækken af mondæne københavnske natcaféer, men med den rette ledelse kunne den ære såmænd også lige så godt overgå Maten Bar i Valby.
Nej, alvorligt talt er stemningen nok så sofistikeret som den med nogen rimelighed kan blive i et splinternyindrettet lokale uden en formue i ryggen. Kornprinsen og Alexandra på væggen båder selvfølgelig for familieværdierne, men vi aner alligevel et anstrøg af promiskuitet. Never Mind er nemlig et bøsseværtshus, og Ørstedsparken er jo i bekvem nærhed.

Underholdningen i højttalerne er passende glidermusik.
Dankort


Nørreport Bodega

Nørre Voldgade 70
33 12 18 90
9
7
Fadøl (Tuborg, Classic, Jacobsen Brown Ale)
lø-to: 00; fr: 02; 6
0,5 l fad: 45; Spillemaskine
Der er både skæggede stamkunder og unge fløse. 16.12.10
Anmeldt første gang 07.09.98
I en verden i forandring hvor alting skal være nyt og anderledes, er det da egentlig forfriskende at besøge et sted der kalder sig bodega, ligner en bodega og ikke skammer sig over at være en bodega af den halvfjerdsertype der opstod samtidig med indkøbscentre, charterrejser og rødvin med skruelåg. Altså noget marginalt mere fornemt end det klassiske arbejderværtshus, et sted med flere kvinder, lidt lune retter, potteplanter og rødvin, dog formentlig med prop. Et sted hvor man kan holde julefrokost med god samvittighed uden at det ender i ballade og brådne pander.

Stamgæsterne som formentlig kommer rejsende langvejs fra til denne citybodega, virker måske noget støvede og usammenhængende, især de to harper ved nabobordet som kommenterer de andre gæsters opførsel og påklædning. Men det gør ikke noget, for vi hører de gode, gamle sange om Smilende Sussi og den knaldrøde gummibåd, så humøret er højt. Godt at konstatere at nogle ting ikke forandrer sig, og at man kan besøge indre by uden at skulle deprimeres i minimalistisk glas og stål.


Old Mate

Nansensgade 26
50 45 47 23
10
6
dåseøl. (Måske mere et vinsted)
00; 8
0,33 cl dåse Kronenbourg: 25; Lokalt smart moderne borgerskab.
09.06.12
Der er sket noget nyt i Nansensgade. I en lille kælder er der indrettet noget der med lidt god vilje kan kaldes et værtshus eller en vinbar eller hvad der nu passer bedst. Det er nærmest en blanding mellem et klidsted og en jazzkælder, og det virker egentlig ret hyggeligt. Mursten, bænke og trækasser og lidt stearinlys giver et helt skrabet indtryk som den gang hjemme i kollektivet hvor vi spiste spegepølsemadder og brændte røgelsespinde. Vi ønsker held og lykke med konceptet og glæder os til at se hvordan det udvikles.

Dankort


Piccadilly

Axeltorv 3
33 32 00 92
9
9
Ikke flaskeøl. Fadøl (Faxe, Ceres Royal, Cains). Cigaretter
04 10
0,5 l fad: 40 Ungt, mange udlændinge
Karaoke 16.04.99
Lukket

Når landmændene på Axelborg finder sammen med en velhavende beværter som ved hvad der tiltaler de unge og købedygtige i år, er det ikke overraskende at Piccadilly kan blive slutresultatet: Et kæmpestort lokale med et britisk anstrøg, altså mørkt træ over det hele og en masse marskandiserragelse. Flot og gennemført er det egentlig ikke, men til gengæld har man suppleret med en lille scene med tangokugle og karaokeanlæg hvor de i reglen temmelig unge gæster kan udstille deres varierende talenter. Som alle steder der appellerer til de unge, tilstræber man en slags fornemhed som i dette tilfælde blandt andet giver sig udslag i bastante priser for noget såkaldt øl som vi erfarne forbrugere finder stærkt kritisabelt. Skal man besøge Piccadilly, skal det kort sagt ikke være for at drikke øl, men snarere på grund af stedets eventuelle andre kvaliteter.

Ved senere kontrolbesøg har vi desværre måttet konstatere at den uprofessionelle betjening vi oplevede, er helt konsistent. Man kan få lov til at vente meget længe ved baren da de unge damer har travlt med mere interessante ting, fx privat snak.

Dankort


Plan B

Frederiksborggade 48
33 36 36 56 www.cafeplanb.dk
10
10
Fadøl (8 haner med skiftende indhold, fortrinsvis danske bryggerier (herunder Grauballe))
ma-lø: 22; sø: 18; 8
Et glas fadøl (af variende størrelse, som regel omkring 0,35-0,40 l): 55; NB: Meget højt ølprisniveau Yngre city- og cafepublikum
Vinylpladesamling 09.03.11
Anmeldt første gang 06.12.06
Man skal ikke være alt for klaustrofobisk anlagt hvis man besøger Plan B. Det kan være en stor udfordring og lidt af en dagsrejse at skulle flytte sig fra sin krog op igennem stuen og ud til toilettet. Men der må jo være en årsag til at folk kommer alligevel. Og det er der. Vi beskriver til tider værtshuse som dagligstuer for gæsterne, og her på Plan B er det taget helt bogstaveligt. Gamle slidte stole, borde, reoler og sofaer udgør en hjemlig stue med en personlig kunst på væggene, og familiens unge søn står og leger med det gamle grammofonanlæg som lystigt spiller tressernes og halvfjerdsernes rock-, pop- og beatmusik.

Men ingen hygge uden øl, og her er da også ifølge indehaveren omkring 400 mærker at få, herunder 8 haner med udmærket fadøl i. Det er dog et problem med Plan B at der faktisk kræves en Plan B, for bedst som man er ved at få gang i den planlagte smagsrække af pilsner, ale og stout, bliver man pludselig verfet ud i kulden bare fordi klokken er blevet 10. Men det skal være dem tilgivet. Når vækkeuret ringer næste morgen, er man sikkert glad for at man stoppede i god tid, da de fleste øl fra mindre bryggerier og mange af de udenlandske øl oftest har en noget højere alkoholprocent end de danske industriøl. Det bør dog ikke afholde nogen fra et besøg på dette sjovt anderledes sted, og man kan da også få både kaffe og te og noget at spise.

Vinylmusik
Dankort


Pub & Sport

Vester Voldgade 9
33 15 08 02
8
6
5 slags fadøl
ma-on: 01; to-lø: 02; sø: 00 8
0,5 l fadøl 25; happy our ti-on 16-18; billigere ma. Yngre citypublikum
Spillemaskiner poolborde Fjernsyn Airhockey Dart Elektroniske action-spil. (Racerbil og ski) 05.01.98
Endnu en restaurant i kæden af sportspubber i engelsk stil. Trægulve og pæne dagligstueagtige båse og de sædvanlige loftshylder med tilfældige nipsgenstande. Det er uladsiggørligt at undgå at se på et fjernsyn der viser Eurosport. Venlig betjening da vi var der en hverdagsaften.

Dankort. Telefon.


Queens Pub

Vester Voldgade 25
33 12 59 02
10
7
sø-lø:2345 11
0,5 l alm.: 38 Hotelgæster og forbipasserende citypublikum
11.01.99
Lukket

Hotel Kong Frederiks bar er jo kendt som inspirationen til Bar des Artistes hvor en næsten-kollega af anmelderne havde travlt med at gå i hundene for mange år siden. Miljøet er blevet væsentligt mere afdæmpet i mellemtiden, og Dronningen er sikkert totalrenoveret adskillige gange, men dette meget stilige sted har alligevel evnet at bevare noget af fordums glans. Gulvtæppet er sikkert ikke meget tykkere end andre steder, og i grunden kommer det meste af inventaret sikkert fra samme fabrik som alle andre steder, og så opsigtsvækkende er indretningen egentlig heller ikke. Stadigvæk giver det mørke træ, spejlene og de ulastelige tjenere der serverer halve fad i glas der næsten når øjenhøjde, alt i alt indtryk af en elegance som man kan glæde sig over.

Anstrenger man sig, kan man genkende Wienerklassicistisk musik, men gang i den giver det nu ikke.
Dankort


Café René

Axeltorv 6
35 15 85 01
6
8
Fadøl (Hof, Carls, pt. Carls Jul)
8
0,5 l Fad: 35; Yngre
Jukebox 15.11.99
Det her er hurtigt overstået.
Inde i midten af en international storby over for en hollywoodbiograf skal der naturligvis ligge en café hvor stemningen er ligeså tandløs som popcornsbiografen. Og det har man så sørget for her med dunkel pænhed, og René er standardiseret intetsigende og uforskammet dyr. Måske er det tilgiveligt at man placerer sig her inden forestillingen, men det er uforståeligt at man går herhen efter for at blive blanket af. Bliv bare væk.

Rockmusik.
Dankort


Rosie McGee's

Vesterbrogade 2A
33 32 19 23
10
9
02; to: 03; fr-lø: 05 9
0,5 l fadøl: 55; Citypublikum, fortrinsvis diskodasko
Dansegulv 20.12.06
Anmeldt første gang 08.09.97
Rosie McGee's er den store klassisker i det københavnske natteliv; dels ligger det tæt på natbusholdepladsen hvorfra de fleste af gæsterne jo skal begynde hjemrejsen til forstæderne og den sjællandske provins, og dels har den det autoriserede engelske paplook som selvsamme provins altid tilstræber i sine standardiserede pubber.

Gæsterne elsker det, og når man er blevet træt af bare at sidde og hænge på en ligegyldig restaurant eller bodega med vennerne, er det rart at vide at Rosie's altid er der, så man kan blive blæst igennem med mainstreammusik her hvor decibel'ene kommer vrimlende.

Udbuddet af øl og sprut følger slavisk hvad man også ser på alle de andre pubber, dvs. et stærkt begrænset antal af mærker, men til gengæld en stor kvantitet i lav kvalitet.

Dankort


Sir Henry

Vester Voldgade 19 / Studiestræde
33 14 53 20
8
7
02 8
alm 19; 0,5 l Cains 38 City-publikum
15.03.97
Lukket


Stereo Bar

Linnésgade 16A
33 13 61 13
8
8
3 slags fadøl. Der er intet drinkskort, men bartenderne kender mange klassikere.
ti-lø: 20-02; 7
0,5 l fad: 32; Long Island Ice Tea: 82; Yngre
20.11.98
Stereo Bar må vist stadig være noget af et in-sted, ellers ville der ikke være nogen mennesker der kunne have fundet frem da det ude fra gaden er fuldstændig umuligt at få øje på. Man træder ind på øverste etage der ligger et par trappetrin over gadeplan, i det mørke og tilrøgede lokale hvor de fleste hænger i den lange bar. Der er lidt forældet anstrøg af bordel over stedet med sine sorte vægge og runde vakkelvorne plasticborde. Belysningen er sparsom og fås fra cylindriske lamper med sjove kegler i. Netop den slags lamper man havde hængende i sit sommerhus i halvfjerdserne indtil man ikke kunne holde ud at se på dem længere. Men i denne her sammenhæng passer de fint ind. I kælderen er der diskoteksstemning i røde omgivelser.

Det kan godt anbefales at gå herned, for fredag aften var den anstrengende musik på overetagen næsten ved at drive en til vanvid. Vi kan ikke rigtig beskrive genren, men en gæst forsøgte sig med følgende definition: Tablatrommeinspireret indisk House.
Dankort


Café Stjernen

Nansensgade 30
33 11 96 76
5
6
Fadøl (Tuborg, Classic)
01 7
0,4 l alm. fad: 30; Lokalt
Spillemaskine, dart, jukebox, fjernsyn 29.04.11
Anmeldt første gang 23.08.98
Man føler lidt historiens vingesus som besøgende på Cafe Stjernen, der er udsmykket med billeder fra forne tiders Nansensgade, og det var da også her på disse fliser og i dette værtshus at anmelderens onkel sled sit liv itu i hvad der dengang var en højborg for fattige og udslidte arbejdere hvor trætheden hang i tøj såvel som teint.

Og Stjernen har taget hele turen med. Som fattig bar hvor solen ikke kunne trænge ned blandt de høje karréer, til et moderne cafegult værtshus med fortovsservering for velstillede øldrankere. Klientellet er, som det skal være, stadig fortrinsvis for barhængere, og den udadvendte bartender understøtter aktivt forbruget med hyppig indtagelse af Underberg. Gad vidst hvor meget han egentlig kan holde til, men han er fuld af festlige historier og kan blandt andet fortælle at det er her at urobetjentene brænder deres sparepenge af engang imellem.

Musik fra jukeboxen, og det er det klassiske repertoire der bliver valgt.
Dankort


Streckers Cafe and Bar

Axeltorv 2
33 14 80 80
10
9
Tuborg (grøn, guld, Classic, porter), Guinness, Kilkenny, Tetley's, Double Diamond, Heineken, Strongbow cider fra fad.
sø-to: 0230; fr-lø: 0430 9
Franske postkort.
0,5 l porter: 40 Yngre
Fjernsyn 25.01.99
Her får man til fulde indtrykket af hvad der sker når den britiske værtshustradition for overfyldte nipshylder og mærkelige ting i alle hjørner og kroge møder en kapitalstærk dansk investor. Med en gullaschbarons ihærdighed har man indforskrevet korteger af lastvognstog fra de engelske loppemarkeder og overskudslagre, og herved er så Streckers opstået som en del af et veritabelt konglomerat af udskænkningssteder der strækker sine fangarme så langt som fra Scala til Nyhavn. Vi har altså at gøre med mørkt træ, lædersofaer, blomstret gulvtæppe, små lampetter, slebet glas og så videre, velsignet med en af byens bedste adresser og et talstærkt publikum i den købedygtige alder. Konceptet er gennemført og velfungerende, så her faktisk bliver hyggeligt nok.

I lighed med naboen Jungle Diner har man også her en afpillet kajak hængende i loftet, men i modsætning til naboen kan man her se den levende musiker. Da han gik, blev der spillet almindelig pop af den dansable slags.

Dankort, men skynd dig at sige til hvis du skal hæve ekstra, ellers er det pludselig for sent.


Stue 11

Øster Farimagsgade 11
33 32 53 11
9
8
Fadøl (Tuborg, Classic, Leffe); Underberg
7
0,5 l alm.: 30; Underberg: 20; Modent lokalt
Spillemaskine 10.12.05
Når det handler om værtshusdød, skal Københavnsguiden gerne vedkende sig at være blandt de værste jammertanter. Vi har gennem tiden gang på gang begrædt når et vigtigt pejlemærke i byens ølliv ophørte med at eksistere. Vi har heller ikke holdt os tilbage med røg og ris til værtshusenes afløsere, de sterile stålcaféer.

Men her kommer der så heldigvis en solstrålehistorie. På hjørnet af Ole Suhrs Gade har vi bemærket noget så sjældent som en værtshusfødsel. Barnet hedder Stue 11 og har efter tre år på banen hævet sig over kravlestadiet. Man skal ned i detaljen for at finde vidnesbyrd om at stedet ikke har ligget her i årtier med tilsvarende årtigammelt stampublikum, for den gode og velkendte lokalværtshusstemning har i hvert fald indfundet sig. Her er hele den store bodegafamilie, lige fra de småsnakkende modne øldamer til de forfjamskede teenagere der pisker ud i taxien uden at lukke døren efter sig. Det er interessant at den slags kan opstå på så kort tid, og hvis forretningen går godt, kan Stue 11 om føje år regnes blandt byens klassikere.

Dankort


Søhesten

Sølvgade 103
61 69 23 87
8
9
Fadøl (Tuborg, Classic, Ale No 16, Leffe)
sø-to: 02; fr-lø: 05; 9
0,5 l alm.: 32; Lokalt
Bordfodbold, pool, Photo Play 29.04.11
En vågen læser har gjort os opmærksom på at Alumen som erstattede Søhesten på Sølvgade, nu er genopstået som Søhesten, så stedet har i tidens løb gennemgået en udvikling fra brunt FCK-værtshus til hvidmalet ølentusiastisk café og nu til hvidmalet, smårygende, småfordrukkent værtshus. Status er altså at den nye Søhest fysisk ligner det gamle Alumen mere end den gamle Søhest, mens Alumens publikum af ølsmagsdommere måske allerede er fortrængt af mere traditionelle værtshusgæster der hiver i den nularmede tyveknægt. Om den slags personager lige trækker 9000 kroner op af lommen for at kunne gå hjem med et blåt og orange abstrakt maleri, og tilmed uden ramme, er nok tvivlsomt, og dermed kunne man måske håbe på, at stedet efterhånden slipper for den slags gejl og synker tilbage i det gammelkendte brunlige hængedynd vi kender fra gamle dage. Måske kunne det tilmed igen blive fast tilholdssted for FCK-tilhængerne. De nye ejere er i hvert fald erfarne værtshusholdere med gode kontakter i branchen, og ambitionerne om at genskabe et klassisk, respekteret vandhul er der i hvert fald.

Rygning er jo som bekendt ulovligt i sådanne lokaler, så derfor står askebægrene ikke på bordene, men man skal selv hente dem hos bartenderen før man kan komme til at ryge. Og det gør gæsterne så også.

Dankort


Søpavillonen

Gyldenløvesgade 24
33 15 12 24 www.soepavillonen.dk
11
9
Fadøl (Ceres, Ceres Royal)
fr-lø: 05; sø-to: lukket; 8
0,5 l fad: 50; Moderne gå-i-byenpublikum
Koncertscene og dansegulv 28.01.06
Anmeldt første gang 05.11.05
  Musik, Glæde og Dans, De vandre alle til Hobe.
I hvert fald på Søpavillonen denne lørdag aften hvor Latin Fever fyrer den af på scenen, og folk i deres bedste skrud kommer fra by og land for at natteleve på Københavns måske bedste diskotek for alle ude over deres værste teenageår.

Søpavillonen udstråler til trods for den bastante scorestemning der nogen gange hersker, stadig en del højtidelighed fra tidligere århundreder. Den blev bygget op til verdensudstillingen i København i slutningen af 1800-årene og hører hjemme på ethvert vinterpostkort fra den tids storby, med skøjtende søfarere (altså Peblingesøen). Det har i asfaltens hellige navn været på tale at nedrive den, men i dag er den altså fredet, og med det veldrevne indvortes diskotek er der chance for at dens storhedstid endnu ikke er overstået.

Kombineret entre og garderobe: 90 kr. (afhængig af band).
Dankort


The Baron and the Baroness

Vesterbrogade 2D
33 16 00 20 www.baron-baroness.dk
10
10
Mange slags fadøl.
sø-lø:0030; to: 02; fr-lø: 0430 10
Kobberpissoir.
0,5 l fad 36; 0,5 l Guinness 42. Yngre citypublikum.
Fjernsyn. 27.10.97
Lukket

I stueetagen et stort lokale med en stor bar i midten. Skillevægge og søjler danner en mængde krinkelkroge. Indretningen er en blanding af engelsk pub og tysk middelalderslot. Hertil kommer enkelte elementer der virkelig bryder stilen.

Dankort


The Old English Pub

Vesterbrogade 2B
33 16 01 01
10
10
Fadøl (Ceres Royal, Dortmunder, Jysk Stowt, Cains, Guinness, Faxe, Boddington's, Tetley's, Newcastle Brown, Castlemaine, John Bull bitter, Kilkenny, Double Diamond). Strongbow Cider. Cigaretautomat.
ma-fr: 03; lø-sø: 05; 8
Franske postkort.
0,5 l fad: 36; Citypublikum
16.04.99
Anmeldt første gang 08.09.97
Den gamle engelske pub er vel hverken så gammel eller engelsk at det gør noget. Men man har dog gjort en del for illusionen. Indretningen er vel som man forestiller sig et herresæde i forrige århundrede og frem til den tid da Churchill var marineminister under første verdenskrig. Og netop han er afbildet over det hele sammen med forskellige andre tingester der henleder opmærksomheden på det særligt britiske; fx boerkrigen og Cambridgeroning. Stedets navn ses i øvrigt også langt oppe på en tavle med en usædvanlig mut udseende Henrik d. VIII.

Mange værtshuse tilstræber at være særligt britiske, men opnår kun en aura af påtagethed. Her på Old English Pub er der så overlæsset og påtrængende britisk at det faktisk virker. Og nu spiller det levende band tilmed Beatles. Min sjæl, hvad vil du mere?

Ofte levende musik.
Dankort


The Shamrock Inn

Jernbanegade 7
33 14 06 02 www.theshamrockinn.dk
9
9
Fadøl (Hof, Tuborg, Heiniken, Guinness, Kilkenny, Caffrey's, Murphy's)
sø-on: 02; to: 03; fr-lø: 05; 7
Citypublikum, men vist ikke de helt unge.
Fjernsyn 02.09.11
Anmeldt første gang 11.01.99
The Shamrock Inn er vist den ældste irskinspirerede pub i byen, men siden har man i den gamle Anvakarré oprettet flere tilsvarende kloner, og grundlæggende ligner de alle sammen hinanden med gulvtæpper overalt, mørkt træ og gullig belysning. Og det slår jo også an; her kommer man for at slubre lidt Guinness mens man krukket kan lade som om man ikke taler dansk.

Dankort


Titanic Piano Bar

Vester Farimagsgade 3
10
8
Fadøl (Faxe)
05 10
alm.: 24; Yngre pænere
Jukebox, spillemaskine. 19.12.98
Lukket

Vi ved ikke om denne nye bar er opstået før eller efter James Camerons trendskabende millardfilm, men det er en tribut til et skib der på en uforventelig måde alligevel viste sig ikke at kunne synke. Det er en bar i international stil som man kan finde den på et vilkårligt hotel overalt i verden. Overalt på væggene hænger flotte tidsoriginale reproduktioner med titanicmotiver sammen med senere tegninger fra den skæbnesvangre nat 14. april 1912. Det er nok noget makabert, men de gribende billeder lader jo ikke én urørt. Endnu et historisk islæt er betjeningens opmærksomhed der ligger på samme niveau som man i gamle dage kunne opleve i Sovjetunionen.

Barens finish er veludført og fortjener noget bedre end et halvbøvet publikum i kjole og hvidt. På denne aften sang en Frank Sinatra-imitator, men vi er sikre på at det var playback hvilket altså er usselt. Derudover var musikken stort set live fra sangere blandt gæsterne.
Dankort


Vesterbro Bryghus

Vesterbrogade 2B
33 11 17 05 www.vesterbrobryghus.dk
9
9
Fadøl (VB Brown Ale, VB Hvede, VB Red Ale, VB India Pale Ale, VB Amber Lager, VB Blond Lager)
ma-to: 02; fr-lø: 04; sø: lukket 10
0,5 l fad: 59; Intet ved besøget, bortset fra enkelte spisende gæster
Bryggekedler 22.03.08
Vesterbro Bryghus lyder som et godt gammelt bryghus fra middelalderen, men det er ikke tilfældet. Dels er det først opstået som et produkt af den moderne ølentusiasme, og dels ligger det slet ikke på Vesterbro, men på volden.

Med den adresse henvender man sig selvfølgelig til gå-i-byen-publikummet der er mere til diskoteker og restauranter end til egentlige øloplevelser. Og det afspejler sig helt tydeligt her; på trods af at man hævder at her er tale om særlige smagsoplevelser, brygger man øl til det store mainstreampublikum der ikke skal have øllen galt i halsen fordi den smager anderledes. Øllet er fint nok, men smagen er neddroslet så den passer til sarte ganer der helst ikke vil for langt væk fra standardøllerne, og i deres IPA, for eksempel, har de derfor sparet en del på humlen.

Man kan undre sig over hvordan i alverden man kan få prisbevidste discountorienterede danskere til at betale en optrækkerpris på 59 kroner for en fadøl, men med lidt stilfuld kunstig patinering, Celine Dion-muzak og tv5 på storskærm rammer man fint den genre som turisten og friværdiskunden føler sig trygge og afslappede i. Vesterbro Bryghus føjer sig dermed fint og umærkeligt ind blandt sine naboer, Rosie McGee og Old English Pub m.fl.

Rygning ikke tilladt.
Dankort. Internationale kreditkort.


Y's Cafe & Cocktail Bar

Nørre Voldgade 102
33 14 20 44
8
10
Fadøl (Porter, Tuborg, Classic, pt. Sne)
ma-on: 01; to: 02; fr: 03; lø: 02; sø: lukket; 7
0,5 l Fad: 30; Alm.: 21; Yngre
Spillemaskine 10.02.07
Anmeldt første gang 06.04.02
I betragtning af den trafikalt væsentlige adresse kan det undre at det gamle bodega 102 overlevede helt frem til det enogtyvende århundrede, men nu gik det ikke længere med bodegatitlen, og indretningsmæssigt har man da også konverteret fuldstændigt til kaffelooket med messingelegance. Derfor virkede det også rimeligt at vi i stedet tog en cappuccino hvilket var heldigt da det gav os mulighed for at smage den hidtil koldeste og tyndeste af slagsen nogensinde. Lad os håbe at det bare var automaten der havde en dårlig dag.

Cocktailbarens berettigelse er udover kold cappuccino altså den perfekte beliggenhed for ventende forstads-nordkøbenhavnere som den tilsyneladende hidkalder med sit forjættende blinkende fastelavnsris i panoramaruden.

Let radiopop.
Dankort


Ørsted

Nørre Farimagsgade 13
33 93 65 75 www.oerstedoelbar.dk
10
10
Fadøl (Brøckhouse IPA, Anchor Liberty Ale, Brøckhouse rød, Herslev Pale Ale, Grimbergen, Tuborg, Tuborg Classic, Kilkenny, Guinness, Krusovice, Maredsous, Blanche de Namur, Urquell)
ma-to: 01; fr-lø: 03; sø: 00; 8
0,5 l fad: 55; Citypublikum
Billard, bordfodbold, dart. 06.03.09
Anmeldt første gang 25.06.05
Så er der igen en ihærdig person med en udskænker i maven der vil lave en café, og det er jo særdeles glædeligt. På Ørsted, som nu på sjette år beviser sin levedygtighed, har indehaveren villet spille på det tresser- og halvfjerdsersentimentale med den lidt naive reklameudsmykning. Samtidig har han her i Nansensgadekvarteret ydet passende reverens over for de gamle beværtninger som denne nye cafetype har fortrængt; der er nemlig billard og bordfodbold, og den moderne mand kræver naturligvis også et evigt flimrende sportsfjernsyn. Så mangler der bare lidt gul maling og nogle forældede apparater og andre antikviteter, og succesen er hjemme.

Ørsted er faktisk meget hyggelig, og specielt skal de have ros for øludbuddet, selv om det nogle gange kniber med at få kontakt med bartenderne når de hellere vil nusse rundt end betjene kunderne. Desværre har Ørsted også succes med at følge den omsiggribende tendens til at barer i nærheden af centrum kan kræve uhyrlige priser for en øl. Har vi efterhånden - finanskrise eller ej - fået så mange penge mellem hænderne at vi er ligeglade med om vi bliver taget i skægget?

Musikken er fortrinsvis vinylrock
Dankort