København

København er inddelt i temmelig mange dele. (Klik her for at se hvordan.)

De enkelte byer og bydele adskiller sig meget fra hinanden. Indre by, som igen er opdelt, er præget af værtshuse, caféer og pubber i international stil med priser på over 40 kroner for en halv liter fadøl. Men der findes stadigvæk gammeldags værtshuse med ånd og historie, og her er priserne som regel mere moderate. Klientellet er fortrinsvis tilrejsende selv om de ikke behøver at komme længere væk fra end de tilstødende bydele. Men da bystyret endnu ikke helt har omdannet København til et dødt storcenter af tøjbutikker, bankfilialer og kontorer, findes der heldigvis stadig mennesker i byen, og det lokale værtshus er ikke dødt i Indre København.

Vesterbro og Amagerbro kan anbefales til den slunkne pengepung. Øllerne koster næsten uden undtagelse mellem 15 og 17 kroner (2008). I disse kvarterer finder man mange dejlige klassiske københavnske værtshuse.

Det er godt at ende natten på Nørrebro hvor man finder flere morgenværtshuse når alt andet er lukket. Til gengæld vrimler det ikke med 5-værtshuse til trods for Nørrebros store antal etablissementer. Nørrebro holder sig til priser omkring de 15 kroner.

I de øvrige bydele findes en skønsom blanding af mange typer værtshuse (caféer, engelske og irske pubber, klassiske og moderne værtshuse.) Prisniveauet afhænger af stedets stil, men en øl vil ofte koste 16-20 kroner.

En tur til Dragør kan anbefales. Begynd turen på Strandhotellets terrasse, gå en tur i den gamle by, slå et smut ind om cafeen Beghuset, gå ned til havnen hvor det gamle sømandsværtshus, Matrosen, lå, men hvor der nu er cafeer, og slut aftenen af med f.eks. billard på Kaptajn Morgan hvorfra buslinie 30 til både Tårnby station og metroen går lige ude fra dørtrinnet.

Ansvaret for værtshusene i Københavns kommune har kulturborgmesteren og Bevillingspolitiet der for øjeblikket har udstedt 1517 såkaldte spiritusbevillinger.
Ølsortimentet er naturligvis præget af kommunens to lokalbryggerier Carlsberg og Tuborg

Vis kort over alle barer i København.